Komfortabel seier for ligaleder United

I Premier League topper Manchester City foran Manchester United, men i U18-ligaen er det riktig rekkefølge, med United foran City.

Lørdag spilte Uniteds U18-lag kamp igjen, denne gangen mot Everton, og det endte med en komfortabel 2-0-seier for United.

Omari Forson og Will Fish scoret målene for United, etter å ha blitt servert av hver sin Charlie: Charlie McNeill og Charlie Savage.

City vant også mot bunnplasserte Leeds, som ventet, og dermed er det fortsatt to poeng ned til de lyseblå. Se U18-tabellen her.

SERVITØR: Charlie McNeill pleier å score mål selv, men denne gangen nøyet han seg med en målgivende pasning – av det lekre slaget.

United tok ledelsen på glimrende vis

United vant forrige kamp 6-0 mot Sunderland, men det var Everton som skapte den første store sjansen på Finch Farm.

United-forsvaret manglet en del spillere, og midtbanespillerne Martin Svidersky og Charlie Wellens var begge i forsvaret, og Evertons Garcia kom seg plutselig gjennom alene med United-keeper Johan Guadagno. Garcia fikk ballen forbi svensken, men ballen traff stolpen, og United fikk ballen ut til et hjørnespark som Everton ikke klarte å utnytte. Everton hadde levert et skremmeskudd, og de skapte også den neste store sjansen da Marc Jurado måtte kaste seg ned for å blokkere et Everton-skudd fra kort hold.

Men det var United som tok ledelsen. Omari Forson ga ballen til Charlie McNeill, og McNeill klarte på glimrende vis å åpne opp Everton-forsvaret med en perfekt pasning gjennom til Forson, som hadde fortsatt løpet sitt. Forsons avslutning var akkurat god nok til at keeper ikke klarte å hindre at den gikk i mål, og dermed ledet ligaleder United 1-0.

Se målet her:

FEIRER 1-0: Omari Forson.

Fish doblet ledelsen

Everton var nær en utligning etter at keeper Guadagno mistet ballen like utenfor egen boks, men var ikke kliniske nok.

United-forsvaret mangler en del spillere, men på grunn av en U23-suspensjon kunne ikke Will Fish spille fredagens U23-kamp mot Tottenham, og dermed var han heller med her, i en stopperduo med kaptein (og midtbanespiller) Martin Svidersky.

Fish har selv vært kaptein for U23-laget, og selv om han ikke hadde kapteinsbindet her, så leverte han uansett varene noen minutter før pause.

Han stanget nemlig inn 2-0 fra et Charlie Savage-hjørnespark, selv om det skal sies at keeperen absolutt burde stoppet headingen.

Savage måtte ut i pausen etter å ha fått seg en solid smell noen minutter før han leverte sin målgivende pasning. På bildet øverst i saken kan dere se Savage og Fish feire målet, og der kan en se at førstnevnte ikke er helt ulik sin far, Robbie Savage.

HEADET INN 2-0: Will Fish.

Komfortabelt på slutten

Everton startet den andre omgangen best, og før minuttet var godt hadde Martin Svidersky reddet på streken. Noen minutter senere hadde også Garcia et brukbart skudd fra skrå vinkel som Guadagno måtte slå til hjørnespark.

Likevel: det var egentlig ganske lite som skjedde i en ikke altfor velspilt andreomgang fra noen av lagene. Everton var nærmest mål i andreomgangen, men det ble aldri ukomfortabelt for Neil Ryans lag.

Det endte 2-0 til bortelaget United.

Everton 0–2 (0-2) Manchester United

U18 Premier League
Finch Farm

Mål: 0-1 Omari Forson (18.), 0-2 Will Fish (43.).

Manchester United: Johan Guadagno – Charlie Wellens, Will Fish, Martin Svidersky (C), Marc Jurado – Isak Hansen-Aarøen, Charlie Savage (Kobbie Mainoo, 46.) – Noam Emeran, Dan Gore (Dillon Hoogewerf, 62.), Omari Forson – Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Radek Vitek, Sam Murray, Manni Norkett.

(Her oppdaterer vi med viktige ting som scoringer, bytter, røde kort og de aller største sjansene.)

1: Kampen er i gang, og dessverre er det en like horribel kameravinkel som fredagens U23-kamp mot Spurs!

3: United startet egentlig best, og skapte en nesten-sjanse, men Everton får en veldig stor sjanse! Garcia skyter i stolpen alene med keeper. For øvrig slapp Everton i starten unna et av de mest soleklare gule kortene undertegnede har sett på en stund.

16: United har banespillet her, men Everton farlig frempå igjen. Marc Jurado med en viktig blokkering etter at Forson sovnet litt når det gjelder sine defensive oppgaver.

18: MÅL! Nydelig United-mål. Omari Forson serverer Charlie McNeill, som sender ballen nydelig gjennom Everton-forsvaret til Forson som har fortsatt løpet sitt. Han sender ballen i mål (via Everton-keeperen). Det blikket for spillet som McNeill viste der er glimrende. Han kan definitivt mer enn å score.

30: Fint United-spill, på lignende vis som med målet. Denne gangen var det Forson som serverte Gore på McNeill-vis, men Gores-skudd stoppes av Everton-keeperen.

33: Guadagno ute på bærtur, og han mister ballen til en motspiller utenfor egen boks. Everton kommer seg til skudd, men det går over. Der kunne det fort stått 1-1.

36: Et ganske bra frisparkforsøk av Noam Emeran, men skuddet går litt utenfor Evertons mål.

37: Charlie Savage ligger nede på bakken etter en brutal takling fra Evertons Lewis Warrington. Ser ut til å ha det ganske vondt.

40: Savage kan fortsette, så det er bra nytt. Det så et øyeblikk ut som om det var såpass kraftig smell at han måtte ut.

43: MÅL! Will Fish header United opp i en tomålsledelse! Fint hjørnespark av Savage, og Fish header ballen mot mål – men det skal jo sies at Everton-keeperen burde klart å stoppe den. Fish spiller for øvrig for U18-laget her kun fordi han gikk glipp av gårsdagens U23-kamp på grunn av en suspensjon.

45+1: McNeill med brukbar avslutning fra vanskelig posisjon, men den går i nettveggen.

PAUSE. Everton 0-2 Manchester United.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: Kobbie Mainoo har kommet inn for Charlie Savage. Savage, som spilte godt i førsteomgangen (og leverte en målgivende pasning), fikk som nevnt en smell.

46: Martin Svidersky med redning på streken etter at Guadagno feilberegner et Everton-innlegg.

53: Garcia skyter et hardt skudd fra en vanskelig vinkel, men Guadagno får slått den ut til hjørnespark. Hjørnesparket stanges unna av Svidersky. Everton kommer etter hvert til et farlig lavt innlegg, men det går gjennom hele feltet uten at noen får styrt den i retning mål.

62: BYTTE: Dillon Hoogewerf kommer inn for Dan Gore. Hoogewerf startet også U23-kampen i går.

67: United har ikke skapt så mye i andreomgangen, men Martin Svidersky hadde et skuddforsøk fra distanse nå. Ikke særlig nær scoring.

68: Evertons Rafael Garcia er kanskje frustrert, men den grisetaklingen han kom med nå skulle uansett dommeren slått kraftig ned på. Soleklart rødt kort, men dommeren gir ham bare gult. Heldigvis gikk det bra med Charlie Wellens, som taklingen gikk utover.

72: Omari Forson med fint løp inn i Everton-boksen, men skuddet hans går utenfor.

74: Et fortjent gult kort til kaptein Martin Svidersky etter en sen takling.

86: Dillon Hoogewerf tar en sjanse med en takling i egen boks. Tøff takling, men han er først på ballen. Det ville ikke vært noen stor overraskelse om det hadde blitt straffespark, egentlig.