Klubben ønsker å få det beste ut av talentene sine.

U18 herjet med Blackburn

Mens A-laget er åtte poeng unna toppen i Premier League, er U18-gutta bare to poeng bak serielederne i U18 Premier League North.

Kieran McKennas menn ønsket nå å bygge videre på den bunnsolide 5-2-seieren mot Wolverhampton, og kunne i teorien innta midlertidig tabelltopp med seier i dag. Citys 4-0-seier mot Middlesbrough gjorde dessverre akkurat det umulig.

4-1-seier holdt imidlertid til andreplass på tabellen med 22 poeng og ett poeng opp til topp.

– Vi spilte fantastisk fotball, og avgjorde kampen tidlig. Vi viser gode holdninger, presser over hele banen. Målet slipper vi inn på dødball, og der har vi mye jobb å gjøre. Vi skulle gjerne holdt nullen her, sa McKenna etter kampen.

Gribbin tilbake

En gledelig nyhet var at stortalentet Callum Gribbin er tilbake, og den offensive midtbanespilleren så sågar ut til å ha vokst seg noen centimetre høyere i løpet av sommeren.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup

United 4-1 (3-0) Blackburn

U18 Premier League
Aon Training Complex, 5. nov. kl. 12.00

18. min.: 1-0 O’Connor
33. min.: 2-0 Warren
38. min.: 3-0 Gomes
64. min.: 4-0 Barlow
83. min.: 4-1 Fawns

United: Ilias Moutha-Sebtaoui; George Tanner, Lee O’Connor, Tyrrell Warren, Jake Kenyon, DJ Buffonge (Nishan Burkart, 59.), Ethan Hamilton, Callum Whelan, Indy Boonen, Angel Gomes (Callum Gribbin, 59.), Tahith Chong (Aidan Barlow, 59.).
Uben.innb.: Alex Fojtiček; Max Dunne.

Ashley Young var på plass for å se unggutta i aksjon, og kanskje hente inspirasjon ettersom U18-mannskapet leverer klart bedre prestasjoner enn førstelagsspillerne om dagen.

O’Connor-show

tw_Fotor_Fotor
KAPTEIN: Tyrell Warren noterte seg for nettkjenning etter assist på innlegg (!) fra stopperkollega Lee O’Connor.

Det var det irske stoppertalentet Lee O’Connor som var førsteomgangens store spiller, og ikke bare på grunn av sitt defensive bidrag.

Allerede tidlig i første omgang tok United føringen på Aon Training Complex, og den første scoringen kom fra nettopp O’Connor, som aldri hadde scoret for U18-laget ør i dag. Stopperen dukket opp i feltet etter en corner og kunne enkelt trille ballen i mål.

Stopperen var også nest sist på ballen da stopperkollega Tyrrell Warren dukket opp på første stolpe etter et lekkert innlegg og stanget inn 2-0.

Da kampuret viste 39 minutter dukket stortalentet Angel Gomes, som trakk i trådene og dominerte omgangen sammen med Chong og DJ Buffonge, opp i bakrom på pasning fra sistnevnte og var iskald alene med Blackburn-keeperen.

Selvmål

I andre omgang fikk Burkart, Gribbin og Barlow muligheten. Ut gikk Gomes, Buffonge og Chong.  Barlow gjorde seg umiddelbart bemerket, da han bare minutter etter han kom inn la på med 4-0 etter en heading via tverrliggeren og inn.

Dødballen som førte til scoring ble forøvrig til etter glitrende Gribbin-forarbeid, der talentet vant ballen høyt , satt fart og fikk skuddet sitt blokkert i siste liten.

Blackburns 4-1-redusering kom etter særs dårlig forsvarsspill på dødball. En corner gikk gjennom hele feltet og spratt inn i en uheldig Ethan Hamilton som satt ballen i eget nett.