– TV-kampene kan ødelegge

– I så fall blir det bare latterlig, sier Sir Alex etter å ha finstudert terminlista.

Sir Alex Ferguson har allerede fastslått at det er fordel Manchester City etter at de ble slått ut av Europa tidligere denne uka.

Dermed kan Roberto Mancini få hele uker til å forberede seg til kampene til våren, mens United – hvis de avanserer i Champions League også etter 8. delsfinalen – vil få et atskillig tøffere kampprogram.

Samtidig mener Ferguson at Sky Sports også kan ødelegge.

Årsaken er at United møter nettopp City, Arsenal og Chelsea rett etter kamper i Europa hvis de skulle nå kvart- og semifinalen av Champions League. I tillegg vil en mulig semifinale i FA-cupen spilles i den perioden.

Da vil United-manageren overhodet ikke ha noe av at de skal spille tidlig lørdag etterpå. Ferguson husker nemlig at dette har gått galt før.

– Hvis man går tilbake til da vi tapte mot Chelsea, så spilte vi i Europa i midtuka bare for å møte Chelsea ved lunsj lørdag. Da herjet de med oss. Det var latterlig, absolutt latterlig.

– Så den største ulempen ved å være i Europa vil være TV – siden ønsket om å vise United aldri vil bli mindre, og hvis de legger kampene våre til lunsj lørdag etter midtukekamper i Europa så er det latterlig. Vi forsøkte å stoppe det den gangen, men det er de som bestemmer, fortsetter han overfor the Independent.

Litt av en måned – slik kan terminlista bli:

2./3. april: Første kvartfinale Champions League6. april: Manchester United – Manchester City9./10. april: Andre kvartfinale Champions League13. april: Semifinale i FA-cupen23./24. april: Første semifinale Champions League27. april: Arsenal – Manchester United30.april/1. mai: Andre semifinale Champions League4. mai: Manchester United – Chelsea