Tungt tap for Giggs og James – slik spilte han

Men Daniel James hadde personlig en mer positiv kamp mot Ungarn enn han hadde mot Kroatia sist.

Ungarn – Wales 1-0:

Ryan Giggs’ Wales har havnet bakpå i starten på EM-kvalifiseringen.

United-signeringen Daniel James ga riktignok Giggsy en fin start da han ble matchvinner mot Slovakia i mars, men etterpå er det blitt to knepne tap, 2-1 mot Kroatia fredag og så 1-0 mot Ungarn tirsdag kveld.

Dermed har de havnet bak Ungarn, Kroatia og Slovakia i kvalifiseringen. Trøsten er at det fortsatt er tid til å rette det opp på, men hjemmekampene mot Ungarn og Kroatia må fort vinnes.

Gareth Bale burde gitt Wales 1-0 tirsdag kveld, alene med keeper, men han bommet og til slutt ble det hjemmelaget som presset inn 1-0 ti minutter før full tid.

Daniel James hadde en mer aktiv kamp enn mot Kroatia, og det var interessant å se ham sette fart. Han skapte Wales’ eneste sjanse med et glimrende raid før pause, og påførte også en motspiller et gult kort.

KUN TRE POENG: Daniel James ordnet tre poeng for Wales mot Slovakia, men det er alle poengene Giggsy og James står med etter tre kamper.

Han begynte kampen som ren spiss, sentralt i banen, men ble flyttet ut på venstrekanten midtveis i 1. omgang. Etterpå skjedde det stort sett noe hver gang han fikk sette fart med ballen, selv om det i perioder gikk for lenge mellom hver gang man så ham i aksjon.

Løp med fart og ball tirsdag:

25 min: Egen halvdel, hentet ball, satte fart, skar inn mot 16-meter, fant spiss som fikk plass og hadde en god sjanse. Skudd reddet av keeper.

38: Raid to: Fikk litt billig frispark…men spiller helt klart for sent inni ham.

40: Tredje gang med plass på vingen – innlegg til ingen….

43: Fjerde gang: Skar inn – la tversover til medspiller på 18 meter, som ble taklet uten å få frispark.

49: Femte raid: Taklet og gult kort til motspiller.

53: Sjette forsøk: Dratt ned. Frispark midt på motstanders halvdel.

57: Sjuende raid: La ut til Bale bredere i banen og hans innlegg ga corner.

58: Åttende raid: Fikk ball, sparket den forbi motspiller, løp lett forbi og fin og åpen innleggssjanse, men det harde, lave innlegget plukkes av keeper. Viste her ekstremfarten.

59: Niende løp: Fintet seg inn i banen, lagt i bakken. Frispark.

Han tok også noen cornere, men ser man på involveringene over så er de i en komprimert tidsperiode. James kunne helt klart vært flinkere til å involvere seg, og det var et par ganger hvor han åpenbart burde satt fart i ledig rom, uten å gjøre det. Samtidig kan Wales også bli flinkere i å finne ham enn det de har vært i de to landskampene United.no nå har sett.

Les også: Slik spilte han mot Kroatia

Rask konklusjon: Det skjedde noe da han fikk sette fart, men det er utvilsomt også mye å forbedre og det er utvilsomt et stort utviklingspotensial. Samtidig må det være grunn til å anta at James vil tjene på å kjenne medspillerne sine godt – altså trene med dem hver eneste dag, slik at de vet når han løper og vil løpe. Nå får han fortjent ferie etter en tøff periode etter at faren døde samtidig som alt med United har pågått. Den offisielle bekreftelsen på at alt er i orden er ventet i løpet av kort tid.

Landskamper med United-spillere tirsdag kveld:

Andorra – Frankrike 0-4 (SLUTT)
Mål: Mbappé, Ben Yedder, Thauvin, Zouma
* Pogba spilte hele kampen for Frankrike.
Frankrikes lag:
Lloris – Dubois, Zouma, Lenglet, Mendy – Ndombele, Pogba – Thauvin, Griezmann, Coman – Mbappé.

Ungarn – Wales 1-0 (SLUTT)
Mål: Patkai
Wales’ lag: Hennessey – Gunter, Davies, Williams, Lawrence – Allen, Ampadu, Lawrence – Brooks, Bale, James

Belgia – Skottland 3-0 (SLUTT)
Mål:
Lukaku 2, De Bruyne
Les saken: Ny Lukaku-scoring – ingen i Europa er i nærheten

* Lukaku og McTominay spilte hele kampen for hvert sitt lag.
Belgias lag: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard, De Bruyne, Lukaku, E. Hazard.

Skottlands lag: Marshall, O’Donnell, Mulgrew, McKenna, Taylor, McLean, McTominay, Russell, Armstrong, McGregor, Burke.