Tuchel om Neymar-melding: – Ikke vær for hard mot ham

PARIS: Thomas Tuchel var oppgitt over avgjørelsen som sendte laget hans ut av Champions League.

På sin pressekonferanse forklarte tyskeren at han ikke skjønte noen ting da dommer Damir Skomina gikk til VAR-skjermen på overtid.

Skuddet til Diogo Dalot ble blokkert til hjørnespark, og det gikk et gisp gjennom Parc des Princes da dommeren signaliserte at han skulle se situasjonen i reprise.

Den viste at ballen traff armen til Presnel Kimpembe.

– Det er vanskelig med hands fordi det er så mange hensyn å ta stilling til, sa Tuchel.

– Dette var en 50-50-situasjon, og det er det som er problemet med hands. Noen vil argumentere for at det var straffe, mens andre vil mene det motsatte. Det som gjør det ekstra vanskelig for meg å forstå er at jeg hadde en følelse av at skuddet ikke gikk mot mål. Når et skudd fra 20-30 meter som er på vei over mål gir straffe – det er ingen logikk i det. Vi kan klandre oss selv, men det er tøft, for det var en avgjørende situasjon.

GOD TONE: Tuchel og Ole Gunnar Solskjær før avspark.

Neymar: – En skam

På Instagram reagerte Neymar med følgende melding:

– Dette er en skam. De plasserer fire personer som ikke kan noe om fotball med ansvaret for å se reprisen på VAR. Det er ikke straffe. Hvordan skal han få henda på ryggen?

Tuchel fikk spørsmål om brasilianerens reaksjon:

– Ikke vær for hard mot ham. Dette er tøft å akseptere for alle. Jeg vil ikke overanalysere ordbruken hans. Det går fort å skrive på en smartphone, så ikke vær for hard mot ham.

Skylder ikke på Barcelona-minnene

Når det gjelder det PSG-spillerne på banen leverte, var Tuchel ganske rådvill i sine betraktninger.

Han gjentok flere ganger at han synes PSG fortjente bedre, og at han rett og slett ikke skjønte hvorfor det gikk som det gikk.

– Jeg kan si at jeg ikke er skuffet, men det er vanskelig. Vi reagerte godt på den gaven av et mål vi ga Manchester United. Vi spilte en god omgang, vi hadde flere muligheter, og vi fortjente å score.

– Det andre målet endret alt. Før det hadde de ikke en eneste mulighet, men likevel scoret de to ganger. Så vi lå under 1-2, men hvorfor? Vi spilte godt og kontrollerte kampen.

– Det tredje målet føltes ikke bra. Jeg hadde samme følelse mot Guingamp (som slo PSG 2-1 i januar). De scoret tre mål uten at de egentlig hadde noen klare sjanser. Det er vanskelig å analysere.

Tuchel ønsket ikke å gi minnene om nederlaget for Barcelona i 2017 skylden, da PSG rotet bort en firemålsledelse.

– Det blir for lett, og jeg vil ikke gi Barcelona skylden. Det er horribelt og vondt for oss, for vi er ute av denne turneringen, selv om vi ikke fortjente å gå ut etter 180 minutter.