Tuanzebe og Warren får sjansen?

Oppdatert: De to ungdommene vurderes av José Mourinho.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at José Mourinho vil teste spillerne sine i kampsituasjon før han og troppen retter nesen mot Kina. 16. juli tar han dem derfor med på den korte reisen til DW Stadium for å møte den nyopprykkede Championship-klubben Wigan.

Samme dag som den overraskende treningskampen dukket opp på kalenderen, nevnte José Mourinho navnet på to unge spillere han vurderer å gi muligheten til å vise seg frem mot de blåhvite FA-cupvinnerne fra 2013.

Axel Tuanzebe og Tyrell Warren er to forsvarsspillere som lenge har markert seg på akademiet, og som forrige sesong fikk flere sjanser på klubbens U21-lag.
Førstnevnte er 18 år gammel, født i Kongo den 14. januar 1997, mens Warren ble født i Manchester den 5. oktober 1998. Han er med andre ord fortsatt bare 17 år gammel.

Fikk benkeplass av LvG

at_FotorMidtstopper Tuanzebe, som for ikke så mange år siden spilte U11-fotball sammen med blant andre Marcus Rashford, fikk allerede i fjor høst signaler om at han nærmet seg førstelaget. Han ble innlemmet i kamptroppene til Premier League-oppgjørene mot Crystal Palace og Bournemouth, begge på bortebane, men uten å få spilletid. Dessverre ble han senere skadet, noe som førte til at han mistet fire måneder av sesongen. Nå er han tilbake, og helt sikkert i fyr og flamme over å bli trukket frem av Mourinho.

Foretrekker backplass

tw_Fotor_FotorSelv om også Tyrell Warren, i likhet med Tuanzebe, behersker midtstopperposisjonen, foretrekker han å spille på en av kantene. Han er mer en eksplosiv backtype, i stand til å spille både på høyre og venstre side av forsvaret. Forrige sesong gjorde han 26 opptredener for U18-laget, og fem av seks for U19 i UEFA Youth League. Han fikk også fire sjanser fra innbytterbenken for Warren Joyces U21-lag – ikke verst med tanke på hans lave alder. I likhet med Tuanzebe, har neppe Warren heller noe imot å bli nevnt i forbindelse med en mulig førstelagsopptreden.

OBS: Ikke U19-EM på Tuanzebe

Vi skrev tidligere at Warren kunne være enda mer aktuell for kampen mot Wigan enn kollega Tuanzebe, fordi sistnevnte potensielt ville være opptatt med U19-EM for England.

Den Kongo-fødte stopperen var meldt å være i troppen, men onsdag ble troppen bekreftet, uten Tuanzebes navn i troppen. Det handler kanskje litt om hans mulige bidrag for United i sommer?