Tror United vil angre

Ex-Red Gary Bailey tror United vil angre på Foster-salget.

– Et lån ville fungert best, sa Gary Bailey ifølge Manchester Evening News. – Fra et United-synspunkt ville jeg hatet å miste ham, for siden å oppleve at han kanskje blir Englands førstekeeper.

– Da vil det bli anger og spørsmål om hvorfor man lot ham gå.

Dette sa den tidligere Manchester United-keeperen, med 375 kamper for United på øverste nivå, før salget var fullført. Nå er overgangen i boks, og United får 6 millioner pund for Foster.

– Uflaks

– Jeg synes han har hatt uflaks, fortsatte Bailey. – Problemet med United er at du ikke kan jobbe deg oppover, slik jeg kunne da jeg var der.

– Han er en veldig god keeper, sa Bailey, som også fikk to landskamper for England.

Spørsmålet nå er om Ben Foster vil utvikle seg mer i Birmingham, eller om han burde forblitt i United. Uansett hva som kommer til å skje med ham, vil United angre hvis han utvikler seg til å bli Englands beste keeper.

– I United forventes det at du er et ferdig produkt når du ankommer, og i tillegg skal du ha en god dose erfaring som ballast.

Dette gjelder i høyeste grad for Edwin van der Sar. Ungdomssatsingen i United er imidlertid veldig bra, og keeperemnene som finnes i de yngre rekker er alle potensielle førstelagsspillere om noen år. Likevel, Ferguson har hatt det med å hente inn ferdigutviklede keepere – helt siden Peter Schmeichels dager.

Lån ville vært løsningen

Hvis United skulle fått en erfaren og ferdigutviklet keeper ut av Foster, ville et utlån vært den riktige måten å gjøre det på, mener Bailey.

– Jeg mener United skulle ha lånt ham ut til en annen klubb i Premier League, sånn at han kunne fått mer erfaring. Da ville han kunnet komme tilbake og si: «Nå er jeg en komplett keeper. Jeg er klar til å ta over.»

Bailey forstår likevel hvorfor Ferguson tok sin avgjørelse om å selge.

– «Ed» har jo vært fantastisk; så erfaren og rolig mellom stengene. Derfor må man bare føle medlidenhet med Foster som for noen år siden lå an til å bli Englands førstevalg. Men med Edwin i buret har stakkars Ben blitt skjøvet i bakgrunnen.

Ingen «super-sub»

– Det utfordrende ved å være keeper er at man ikke får sjansen til å komme inn fra benken og sette preg på kampene, fortsetter Bailey. Han eksemplifiserer ved å vise til andre unge spillere, som Macheda og Gibson, som begge har kommet inn og fått fansen til å sperre opp øynene.

– Det har derfor vært tøft for Ben, ikke minst når man ser hvem han har foran seg i køen. Edwin er etter min mening fortsatt en av verdens beste keepere. Litt av et kompliment forresten, med tanke på at han om få måneder fyller 40!

Tror på England-triumf

Fotball-VM nærmer seg, og Bailey, som vokste opp og bor i vertsnasjonen Sør-Afrika, stiller spørsmålstegn ved keeperplassen på det engelske landslaget.

– Jeg mener England har et fantastisk lag, men er usikker på hvem som kommer til å vokte buret. Nå tror jeg ikke at keeperen vil få så mye å gjøre, og jeg tror også at laget er godt nok. Egentlig dreier det seg bare om å bygge opp selvtillit og å få en god åpning på turneringen. Klarer de det, kan det gå hele veien for dem.

– Men de trenger flaks, samtidig som der er avhengige av at alle spillerene presterer. Uansett er dette England-laget det beste jeg har sett på veldig, veldig lenge, avslutter Gary Bailey.