Tror De Gea kan få «kaptein-kontrakt»

United-journalist tror Manchester United har brukt kapteinsbindet som lokkemiddel for å få David de Gea til å signere ny kontrakt.

Med Antonio Valencia ute av dansen er det duket for valg av ny kaptein på Old Trafford denne sesongen.

De Gea er den store favoritten, mens Ashley Young, Nemanja Matic og Juan Mata også har båret bindet i oppkjøringskampene.

Samuel Luckhurst i Manchester Evening News tror De Gea blir presentert som kaptein så fort den nye kontrakten er i boks.

– Det vil ikke overraske meg om klubben annonserer at De Gea har signert ny kontrakt og blir lagets kaptein samtidig, sier Luckhurst til united.no.

– Han er ikke et naturlig kapteinsemne, men dersom det kan gjøre at han signerer ny kontrakt tror jeg ikke fansen vil reagere på at han foretrekkes foran noen av de andre.

– Det finnes egentlig ingen åpenbare kandidater blant utespillerne.

LEDET LAGET: David de Gea var lagets kaptein mot Kristiansund på Ullevaal stadion.

– Blir gjerne kaptein

Tidligere i sommer ble det rapportert at De Gea kommer til å signere ny langtidskontrakt med Manchester United, og at forhandlingene ville avsluttes da laget returnerte fra sommerturneen.

– Det er fantastisk å være kaptein for en klubb som United, så selvsagt vil jeg veldig, veldig gjerne bli kaptein, sa De Gea til The New Paper i Singapore tidligere i sommer.

– Det er min niende sesong i klubben, og jeg føler meg som en av de mest rutinerte spillerne. Jeg må nå vise det også på banen. Jeg må hjelpe de unge gutta med å forstå hva United står for.

I Oslo fikk Ole Gunnar Solskjær spørsmål om han har bestemt seg for hvem som skal bli lagets kaptein. Nordmannen svarte at klubben vil annonsere nyheten før sesongen sparkes i gang mot Chelsea.

VILLE IKKE AVSLØRE: Ole Gunnar Solskjær ville ikke si hvem som blir kaptein i Oslo.

Pogba var vikar

De to siste sesongene har United benyttet seg av opptil ti forskjellige kapteiner. På papiret hadde Valencia ansvaret, men ecuadorianeren spilte lite i sin siste sesong. Nevnte Young, De Gea og Mata har vikariert.

Under Solskjær fikk Paul Pogba kapteinsbindet mot Wolverhampton i FA-cupen.

Tidligere i sommer tok vi en kikk på alle kandidatene.

United-kapteinene:

2018-19: Antonio Valencia

2017-18: Michael Carrick

2014-17: Wayne Rooney

2011-14: Nemanja Vidic

2005-11: Gary Neville

1997-05: Roy Keane

1996-97: Eric Cantona

1992-96: Steve Bruce (sammen med Robson i 92-94)

1982-94: Bryan Robson