Tre poeng for Uniteds nederlendere

Nederland innfridde da de hadde kniven på strupen mot Latvia.

Tre Manchester United-spillere var i aksjon fredag kveld. En rekke landskamper ble sparket i gang klokken 20.45, og blant disse var kampen mellom Latvia og Nederland.

Både nyervervelsen Memphis Depay, Robin van Persie og Daley Blind var i aksjon på Skonto Stadium i Riga. Alle tre startet for Nederland.

Det ble lenge en frustrerende kamp for Nederland, som dominerte voldsomt i Riga. Memphis Depay var veldig frisk på venstresiden, mens Daley Blind styrte på midtbanen til bortelaget.

Etter 63 minutter ble en meget svak Robin van Persie tatt av banen. Hans erstatter, Georginio Wijnaldum, brukte kun et par minutter på å sette inn 1-0 for Nederland.

Få minutter senere doblet Luciano Narsingh ledelsen for nederlenderne, og dermed endte det 2-0 til bortelaget i Latvia.

De oransje hadde kniven på strupen etter en fryktelig start på EM-kvalifiseringen. Før kampen sto med kun syv poeng på de fem første kampene i gruppe A.

Nederlenderne var nødt til å slå Latvia, for å ikke gi Tsjekkia eller Island muligheten til å stikke av i kampen om de to plassene som gir direkte EM-billett. Island vant 2-1 mot Tsjekkia, mens Tyrkia slo Kasakhstan 1-0 på bortebane.

Også det belgiske landslaget var i aksjon fredag. Marouane Fellaini var ikke med da Belgia tapte 1-0 i toppkampen mot Wales i Cardiff.

LIVE

81: Sylfrekt forsøk fra Wesley Sneijder, som chipper ballen i tverrliggeren. Nederland skaper mye. Latvia er i ferd med å gå i oppløsning. Ikke se bort fra at Depay kontrer inn et mål på tampen.

79: Så varter Memphis Depay opp med enda mer artisteri på venstresiden. Det mangler bare en scoring for United-spilleren nå.

74: Memphis Depay dribler bort hele høyresiden til Latvia, men fra spiss vinkel stoppes han av målvakten.

70: 0-2! Luciano Narsingh dobler ledelsen for bortelaget.

66: 0-1! Mens Robin van Persie ikke fikk til noe på 63 minutter, kommer Wijnaldum rett inn og scorer.

63: Så blir faktisk Robin van Persie plukket av. Georginio Wijnaldum kommer inn. Dette var tynn suppe, Robin.

60: Det første kvarteret av andre omgang er ferdigspilt. Nederland har fremdeles initiativet i kampen, men Latvia forsvarer seg godt og kompakt. United-spillerne har alle vært ganske anonyme så langt i andre omgang. Robin van Persie har knapt vært å se.

PAUSE: Lagene går til pause på stillingen 0-0. Nederland har dominert kampen til de grader, men har likevel ikke klart å få hull på byllen. Det virker imidlertid litt som det kun er spørsmål om tid før ballen sitter i mål. Blind styrer midtbanen til Nederland, mens Memphis Depay var relativt usynlig det siste kvarteret. Det samme var Robin van Persie, som først og fremst markerte seg med en veldig svak dødball.

30: Nederland har overtatt kampen fullstendig. Det betyr at Daley Blind har mange involveringer på midtbanen. Det går imidlertid litt sakte, og litt mye på tvers. Van Persie har vist seg mer frem, mens Memphis Depay fortsetter å være den som skaper mest for nederlenderne.

20: Vi har spilt nesten en halv omgang på Skonto Stadium. Memphis Depay har vært frisk på venstresiden til Nederland, og kommet til en del muligheter. Robin van Persie spiller i en dypere rolle bak Klaas-Jan Huntelaar, mens Daley Blind har vært relativt anonym.

1: Kampen mellom Latvia og Nederland er i gang. Vi kommer til å oppdatere med de aller viktigste hendelsene i kampen, eller dersom det skulle være noe spesielt knyttet til United-spillerne.