mariama

Tre mål, tre i stolpen, stygg skade og norsk scoring for United

Se nederst for utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Uniteds «nye» kvinnelag fikk en perfekt ligastart da Reading ble slått 2-0 for en drøy uke siden.

Søndag ble det tre scoringer og tre poeng borte mot Leicester, og det attpåtil på selveste King Power Stadium.

United-manager Marc Skinner hadde imidlertid vraket både Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa fra 2-0-seieren mot Reading.

Frykter alvorlig skade

Før noe egentlig hadde skjedd måtte Millie Turner ut med det som så ut som en stygg skade. Kampen ble stoppet i seks minutter mens hun fikk oksygen, fikk støtte på høyrebeinet/foten og så ble fraktet ut av banen på båre.

millie turner
UT MED SKADE: Mille Turner.

Thorisdottir kom da innpå, og hun skulle gjøre seg bemerket senere.

United leverte ingen stor 1. omgang. Venstreback Ona Batlle var god igjen, mens Ella Toone spilte seg stort opp etter hvert. Ellers var det mange pasningsfeil.

Toones kvaliteter ble til slutt forskjellen på lagene i 1. omgang.

Toone-kanon

Etter 36 minutter avanserte Katie Zelem mot Leicesters forsvarsrekke, spilte tversover til Toone som hadde skaffet seg litt rom på 20 meter. Hun fyrte av og ballen fløy inn oppe i hjørnet – utagbart for keeper.

Det var litt Bruno Fernandes-vibber fra lørdagen over det hele.

Dermed ledet United ved pause.

Norsk scoring

To minutter etter hvilen var det så duket for Maria Thorisdottirs første United-scoring.

En corner fra venstre ble stusset bakover i feltet, reddet på streken, men den norske midtstopperen dunket ballen ned inne i hjørnet med et godt direktskudd på returen.

Dermed 2-0.

United skulle så avgjort kampen etter flere store sjanser, men i stedet ble det litt ny spenning da tidligere United-spiller Abbie McManus reduserte etter corner.

United mente de hadde klarert på streken, men dommeren var uenig.

TV-bildene så ut til å gi dommeren rett og dermed hadde ikke United marginer på sin side slik de hadde mot Reading – da et skudd gikk tverrligger og inn før det spratt ut – uten at dommeren fikk det med seg.

Innbytter-punktum

Den lille spenningen som var der forsvant imidlertid raskt da innbytter Martha Thomas gjorde 3-1 like etter, bare et par minutter etter at hun kom innpå.

Det ble en kaotisk scoring.

Kirsty Hanson utfordret på høyresiden, mistet ballen, men så skled Leicester-forsvareren da hun skulle klarere. Hanson plukket dermed opp ballen, spilte inn til Toone, skuddet hennes ble blokkert før Thomas satte returen i bortre hjørne med yttersiden av foten.

United burde også vunnet med flere mål etter en solid 2. omgang der de åpnet opp Leicester-forsvaret fullstendig gang på gang.

Likevel, 5-1, seks poeng og full pott er en bra sesongstart.

Bøe Risa ble sittende på benken

Så var det litt merkelig at Vilde Bøe Risa aldri kom på banen etter at hun leverte en fin United-debut forrige uke, men det blir flere sjanser på dette United-laget.

Katie Zelem og Jackie Groenen gjorde også en god jobb søndag, men utover i kampen ventet man egentlig på at den norske jenta skulle erstatte Lucy Staniforth.

Manager Marc Skinner prioriterte imidlertid to spisser fra benken, og med 3-1-seier og mange store sjanser så lyktes han med det valget.

Nå er det landslagspause for kvinnene før United fortsetter seriespillet med hjemmekamp mot sterke Chelsea søndag om to uker.

Dette sa manager Marc Skinner etter kampen:

Se her for terminliste og kampreferat.

Se her for kommentarer og andre saker om kvinnelaget.

Leicester 1-3 Man. United (slutt)

King Power Stadium, 4 473 tilskuere
Women Super League

Mål: 0-1 Toone (Zelem, 36), 0-2 Thorisdottir (47), 1-2 McManus (60), 1-3 Thomas (71)

United: Mary Earps – Hannah Blundell, Aoife Mannion, Millie Turner (Maria Thorisdottir 15), Ona Batlle – Katie Zelem, Jackie Groenen, Lucy Staniforth (Martha Thomas 69) – Kirsty Hanson, Ella Toone, Leah Galton (Alessia Russo 83)
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Martha Harris, Vilde Bøe Risa, Carrie Jones, Hayley Ladd, Ivana Fuso,

Vi oppdaterer med de største sjansene og hendelsene.

1: Kampen er i gang.

1: Kirsty Hanson med en kjapp mulighet, men keeper får en hånd på avslutningen.

9: Flint med et skudd som Earps må strekke seg etter. Det skjedde da Millie Turner lå nede med en skade. Turner må få behandling. Ser ikke helt bra ut for henne.

12: Turner må få oksygen. Må tas av banen på båre. Kan det være et brudd på høyrebeinet eller i høyrefoten? Er i sittende stilling, men det der ser ikke bra ut med tanke på mer spill denne høsten. Foten stabiliseres nå med skinne før hun skal ut på båre.

15: Turner bæres ut på båren. Thorisdottir kommer innpå. Ble altså en seks minutters pause grunnet skaden.

18: Ella Toone med en lompe av et skudd, høyt oppe i lufta, men lander oppå tverrliggeren og spretter ut igjen.

21: United har dominert etter skaden. Fint å se. Av og til blir lag satt ut når egne spillere blir skadet slik Turner ble det.

25: Nå er Leicester-keeperen nede for telling. Har ikke vært en velspilt start, og ikke mindre rotete av disse avbruddene.

28: Kampen er i gang igjen. Tre minutters avbrudd på dette. Sånn sett så ligger det an til ni minutters tilleggstid hvis dommeren gjør jobben sin.

32: Staniforth med et godt skudd fra skrått hold som keeper slår ut, etter godt forarbeid av Ona Batlle. Uniteds venstreback har vel vært den ene spilleren som har vist kvalitet i alt hun har gjort til nå.

36: 0-1 Ella Toone. Zelem avanserte, sendte ballen til Toone, som fikk plass på drøyt 20 meter og dunket til i mål høyt oppe i det høyre hjørnet. Et flott skudd, en nydelig scoring.

42: Stor United-sjanse: Toone fant igjen plass, spilte fri Hanson til høyre i feltet, men hun bommer med avslutningen som blir løs og over.

45: Galton skyter over fra skrått hold etter fint småspill av United rundt 16-meteren. United ser ut til å ha full kontroll over kampen.

45+5: Nesten for United. Hanson finter seg rom på venstresiden, slår inn og Galton sklir inn og får avsluttet i nettveggen på nærmeste. Noen centimetre fra å få ballen på rett side av stolpen der.

45+7: Galton en halv meter fra å komme alene med keeper etter et godt gjennombruddsforsøk, men keeper langt ute og klarerer.

45+9: Pause. United leder fortjent. Det måtte et drømmetreff til for å ta ledelsen, men selv om det aldri ble noen sjansebonanza så har United stort sett hatt full kontroll defensivt samtidig som de har skapt nok av sjanser til å fortjene ledelsen. Ona Batlle var god tidlig, mens Ella Toone viste seg frem i siste halvdel. Den kvaliteten ble avgjørende for ledelsen ved pause.

46: 2. omgang er i gang. Cirka 16.14 skandinavisk tid.

47: 0-2 Maria Thorisdottir. En fin corner, stuss, redning på streken, men returen rett til den norske innbytterne som skyter ballen hardt og utagbart på direkten inn i hjørnet. Hennes første United-scoring.

51: United og Toone vil ha straffe, men dommeren vinker det videre. Noen sekunder senere skyter Staniforth utenfor i god posisjon.

52: Stor Leicester-sjanse: Earps med en kvalitetsredning som redder United.

54: Nå skjer det noe hele tiden her. United-kontring, Groenen skaffer seg rom, keeper langt ute, hun lobber, men dessverre over mål.

55: Gigantsjanse for United. United åpner hele Leicester og alle nabobyene, Hanson får rom på høyre, spiller til Galton på venstre som er helt alene med keeper – bare for å avslutte i hanskene til Leicester-keeperen.

58: GULT kort til Ella Toone. Dro en Leicester-spiller i trøya.

60: 1-2. Leicester reduserer etter en corner. United mente at de klarerte, men linjedommeren mente at ballen var over streken. Undertegnede tror linjedommeren har rett. United hadde marginene på sin side i den første kampen da et skudd traff tverrligger, spratt inn og så ut uten at dommeren så det, men her var det ikke marginer med.

63: Stor United-sjanse. Nå er det høyreback Blundell som får masse rom, men skyter utenfor alene med keeper litt skrått.

64: United bombarderer Leicester-målet. Batlle dunker ballen i stolpe ut etter flere skuddforsøk på bare noen sekunder.

67: Stor United-sjanse igjen. Groenen får plass og rom til å fyre, men igjen står stolpen i veien for United.

69: Bytte. Martha Thomas inn. Lucy Staniforth ut for United.

71: 1-3 Martha Thomas. Rett etter at hun kom innpå. Kaotisk scoring. Hanson utfordrer på høyre, men mister ballen. Leicester-spilleren glir imidlertid da hun skal klarere, Hanson plukker opp ballen, slår inn sentralt, der skyter Toone, skuddet blir blokkert og så skyter Thomas – inn i mål i bortre hjørne.

72: Gigantsjanse for United. Galton med et herlig raid på venstre, finner Hanson inne sentralt, som går av alle – også keeper, men når hun skyter mot åpent mål får en Leicester-spiller kastet seg og blokkert ballen på streken.

83: Bytte for United: Galton ut, Russo inn.

85: Russo med god teknikk etter en corner. Fintet seg rom til et skudd, men banket ballen noen meter over.

90+3: Gigantsjanse for United. Thomas i bakrom, keeper kommer ut, bommer og Thomas kan halvveis på åpent mål sette Uniteds fjerde. Gikk imidlertid for kraft, og skjøt langt utenfor.

90+5: SLUTT.