Tosic & co tapte generalprøven

SPIONØYNE PÅ EL-RIVALENE: Astana vant viktig toppkamp, mens både AZ og Partizan feilet sist helg.

Vi har igjen tatt på oss løsbart, våre mørkeste solbriller og våre mest mystiske frakker for å sjekke tilstanden hos Europa League-rivalene våre.

Aller mest interessert er vi selvsagt i hvordan det gikk med Partizan, som leder Uniteds gruppe, siden de er vår neste motstander.

Mladost Lučani 1-0 Partizan

Zoran Tosics Partizan går ikke inn i United-kampen i all verdens form – de har nemlig tapt to kamper på rad.

Rett før landslagspausen ble det et 1-2-tap hjemme mot FK Vozdovac, før de nå i helga tapte 0-1 på bortebane mot Mladost Lučani. Begge disse motstanderne ligger rett over midten av tabellen av den serbiske ligaen – et område av tabellen Partizan også risikerer å havne i om de ikke begynner å vinne igjen. Avstanden opp til toppen er uansett ikke avskrekkende lang ennå – formsterke Røde Stjerne er sju poeng fremfor Partizan.

Vi registrerer at Vladimir Stojkovic, vanligvis Partizans førstekeeper, ikke var involvert mot Mladost. Utenom det stilte de tilsynelatende sitt sterkeste lag, siden de uansett hadde greit med hviletid.

Slik stilte Partizan: Nemanja Stevanovic; Nemanja Miletic, Bojan Ostojic, Strahinja Pavlovic, Slobodan Urosevic, Bibras Natkho, Aleksandar Scekic, Sasa Zdjelar ( Seydouba Soumah, 62), Tosic, Takuma Asano (Nikola Lakcevic, 72.), Umar Sadiq (Dorde Ivanovic, 82.).

Stevanovic; Asano (Lakcevic, 72.), Miletic, Natcho, Ostojic, Pavlovic, Sadiq (Ivanovic, 82.), Scekic, Tosic, Urosevic, Zdjelar (Soumah, 62).

PARTIZAN-SJEF: Savo Milosevic.

AZ 2-4 Heerenveen

AZ har hatt en god sesong hittil, men lørdag gikk de på sitt første hjemmetap for sesongen da de tapte mot Heerenveen.

Laget fra skøytebyen er i form, og slik sett er det ingen enorm overraskelse, men Alkmaar gikk nok uansett inn i kampen som favoritter.

Sven Botman ga Heerenveen ledelsen, før Ron Vlaar utlignet for hjemmelaget. Før pause scoret både Rodney Kongolo og Jens Odgaard for bortelaget, før AZ reduserte ved Calvin Stengs noen minutter etter pause.

Teun Koopmeiners, som har vært viktig for AZ denne sesongen, satte ballen i eget mål i kampens 63. minutt, og flere mål ble det ikke.

Helgas resultater gjør at AZ ble passert av Vitesse, så nå ligger de på fjerdeplass – tre poeng bak PSV og Vitesse, og seks poeng bak ledende Ajax.

SJELDENT HJEMMETAP: AZ.

Astana 3-1 Kairat

Astana vant 3-1 i toppkampen hjemme mot rivalen Kairat søndag ettermiddag.

Marin Tomasov, Sergey Khizhnichenko og Rangelo Janga scoret målene for Astana mot ligalederen.

Vi er inne i innspurten av den kasakhstanske serien, og vi regner selvsagt med at samtlige av våre lesere har full kontroll på ståa der, men vi kan jo gi et lite overblikk i tilfelle vi tilfeldigvis har noen supportere av helt andre lag innom siden vår: Astana ligger etter dette resultatet to poeng bak Kairat, men har også én kamp mindre spilt.

SCORET KAMPENS FØRSTE MÅL: Tomasov.