United scoret 11 (!)

Ella Toone-show mot Leicester – igjen.

United gjorde åtte endringer på laget til kampen mot Leicester i ligacupen – blant annet debuterte norske Aurora Mikalsen for hjemmelaget.

Det var en kamp hvor United stilte som soleklare favoritter, og United skuffet ikke, og vant til slutt 11-1, med Ella Toone som dagens spiller med hele fem mål.

Utenom Toone ble målene scoret av Jess Sigsworth, Lizzie Arnot, Kirsty Smith, Jane Ross, Hayley Ladd og Lauren James.

Dermed må det et lite mirakel til for at ikke United skal vinne ligacupgruppa fremfor Manchester City og Birmingham. United må tape med seks mål borte mot Birmingham for å miste førsteplassen, mens det må et nimålstap til for at United skal ryke helt ut av turneringen.

SLIK STILTE UNITED: Bak fra venstre: Jane Rooss, Abbie McManus, Jess Sigsworth, Mollie Green, Millie Turner og Aurora Mikalsen. Fremme fra venstre: Lizzie Arnot, Kirsty Smith, Lotta Ökvist, Katie Zelem og Ella Toone.

Drømmestart

Etter ett minutt av kampen slo Lizzie Arnot inn fra venstre, og Leicester-keeper Demi Lambourne klarte akkurat å få ballen bort fra Mollie Green, men Jess Sigsworth var klar på returen, og satte ballen i mål.

En drømmestart for Sigsworth (som selv var viktig i oppbygningen av angrepet, med en fin pasning ut til Arnot) og United.

De neste minuttene hadde United sjanser til å øke, og i det 7. minutt kom 2-0: Lizzie Arnot fikk ballen litt ute mot venstre, gikk innover, og dunket ballen vakkert i det lengste hjørnet. Et bra mål av en spiller som er et stykke fra førsteelleveren akkurat nå.

GOD START PÅ KAMPEN: Lizzie Arnot.

Revejegerens første

United smadret Leicester i begge kampene i fjorårets opprykkssesong, og Ella Toone var en viktig grunn til det. Hun scoret nemlig fem mål mot Leicester i fjor.

Toone hadde allerede vært nær mål, men i det 21. minutt traff hun på et langskudd, og dermed stod det 3-0.

Kort tid etterpå så hun ut til å ha satt ballen i mål igjen, men dommerne mente at ballen ikke hadde vært over mål.

Ekspertkommentator (og United-keeper) Siobhan Chamberlain var sjokkert over avgjørelsen:

– Jeg tror ikke en trenger mållinjeteknologi på slike avgjørelser, en trenger bare øynene sine!

FEIRING: United slo til med målfest mot Leicester.

Smith, Toone, Smith, Toone

I fjorårssesongen var det ikke mange spillere som ikke kom seg på scoringslista. Av spillerne som har vært med for United i både i år og i fjor, så var Kirsty Smith den eneste spilleren som fortsatt stod uten mål.

Det forandret seg mot Leicester, da hun med en fin avslutning med venstre satte inn sitt første for United. Dette skjedde noen minutter før pause, og satte i gang noen dramatiske minutter med mange mål.

Kort tid etterpå slo Jess Sigsworth inn fra høyre, og Ella Toone tok ballen bra ned i feltet før hun kaldt satte ballen i mål bak Lambourne.

Rett etterpå reduserte Libby Smith (som scoret mot United på Leigh Sports Village sist sesong også) for Leicester, uten at debutant Aurora Mikalsen hadde skyld i det, før United gikk rett i angrep igjen og scoret. Nok en gang var det Sigsworth som slo inn, og nok en gang var det Ella Toone som kranglet ballen i mål – hat trick, og hennes åttende mål mot Leicester. Det stod 6-1 til pause.

ENDELIG: Kirsty Smith scoret sitt første for United.

Endelig for Ross

United dominerte videre, men slet med å omsette sjansene – det var ganske utrolig at ikke Jane Ross satte ballen i mål på noen av sjansene, og 7-1-målet kom ikke før i det 70. minutt.

Som mange ganger tidligere i kampen, så slo Jess Sigsworth et glimrende innlegg, og Jane Ross fikk endelig målet sitt da hun slo til med en like glimrende heading.

Rett etterpå fikk Ella Toone sitt fjerde mål for dagen da hun med en lekker utsideavslutning sendte ballen i mål etter forarbeid fra stopper Millie Turner.

Ladd med kampens mål, og Toone fullførte

Det var innbytter Hayley Ladd (som kom inn for Katie Zelem i andreomgangen, sannsynligvis på grunn av søndagens kamp mot Brighton) som stod for kampens beste mål. I det 83. spilleminuttet slo hun til med en nydelig lobb fra distanse, og scoret med det sitt første mål for Manchester United.

Noen minutter etterpå var Ella Toone nok en gang på riktig sted til riktig tid, og scoret sitt femte for kvelden – hennes tiende mål mot Leicester på tre kamper.

Til slutt scoret innbytter Lauren James Uniteds ellevte. James’ skudd skiftet retning, og satte keeper delvis ut av spill.

DOMINERTE: Ella Toone.

Manchester United 11–1 (6-1) Leicester City

FA Women’s League Cup
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Jess Sigsworth (2.), 2-0 Lizzie Arnot (7.), 3-0 Ella Toone (21.), 4-0 Kirsty Smith (40.), 5-0 Toone (43.), 5-1 Libby Smith (44.), 6-1 Toone (45.), 7-1 Jane Ross (70.), 8-1 Toone (73.), 9-1 Hayley Ladd (83.), 10-1 Toone (87.), 11-1 Lauren James (91.).

Manchester United: Aurora Mikalsen – Kirsty Smith (Martha Harris, 60.), Abbie McManus, Millie Turner, Lotta Ökvist – Katie Zelem (Hayley Ladd, 46.), Mollie Green (Lauren James, 66.), Ella Toone – Jess Sigsworth, Jane Ross, Lizzie Arnot.
Ubenyttede innbyttere: Mary Earps, Amy Turner, Leah Galton, Kirsty Hanson.