United knuste ligalederen

United med god kontroll mot Tottenham.

Manchester Uniteds kvinnelag hadde hatt en god start, med fire seiere og ett uavgjortresultat.

United er en av de store favorittene til opprykk, men selv etter den gode starten var ikke United øverst på tabellen. Søndagens motstander Tottenham hadde nemlig vunnet samtlige av sine kamper, i tillegg til at United hadde spilt én kamp mindre siden vår kamp sist helg ble utsatt på grunn av helikopterulykken i Leicester. United var altså fem poeng bak før søndagens oppgjør på Leigh Sports Village, og det var ventet en spennende kamp.

Tottenham gikk ut i et heseblesende tempo, og United brukte noen minutter på å kjempe seg inn i oppgjøret. Når det først hadde skjedd, så tok også United helt over.

Jess Sigsworth kom til kampens første sjanse da hennes skudd ble blokkert på imponerende vis av Tottenham-forsvarer Ashleigh Neville (ingen slektskap til Gary og Phil).

United i ledelsen

I det 11. minutt tok United ledelsen, og det var egentlig ikke en stor overraskelse hvem som scoret.

Lauren James har imponert stort i sesongstarten, og James sendte ballen i mål fra 18 meter med en velplassert markkryper etter pasning fra Sigsworth.

Det var 17-åringens fjerde mål i hennes 5. ligakamp for sesongen.

STORTALENT: Lauren James.

Komfortabel ledelse til pause

I det 19. minutt slo Sigsworth/James-kombinasjonen til igjen, men denne gangen var det toppscorer Sigsworth som var sist på ballen.

James fikk ballen ut på kanten, og lurte noen Spurs-forsvarere nok til at hun fikk slått inn, og inne fremfor mål var Sigsworth, som scoret sitt sjuende mål i sin sjette ligakamp.

Sigsworth hadde også mer på lager – noen minutter før pause satte hun inn 3-0 etter at Katie Zelems svært presise frisparkinnlegg fant henne ved bakerste stolpe.

TOMÅLSSCORER: Jess Sigsworth.

Dominerte videre

Andreomgangen ga også total United-dominans, og United kunne fort ha vunnet denne kampen med mange mål. Greenwood, James, Green og Devlin var alle svært nære å øke til 4-0, og til slutt var det også en av dem som gjorde det.

Devlin fikk ballen fra en annen innbytter, Leah Galton, og avventet sin førstetouch på en iskald måte som lurte Spurs-forsvaret, slik at hun kunne sette ballen i mål.

Kort tid etterpå reduserte Angela Addison for Tottenham, etter at (den ellers svært gode) Siobhan Chamberlain bommet da hun skulle bokse ut et hjørnespark.

4-1 ble sluttresultatet, og United er nå to poeng bak Tottenham, med én kamp mindre spilt.

Her kan du se alle resultater, tabell etc.

GOD KEEPER: Siobhan Chamberlain hadde noen gode inngripener til tross for Uniteds store dominans, men er neppe helt fornøyd med baklengsmålet.

Manchester United 4–1 Tottenham

FA Women’s Championship
Leigh Sport Village

Mål: 1-0 Lauren James (11.), 2-0 Jess Sigsworth (19.), 3-0 Sigsworth (41.), 4-0 Charlie Devlin (81.), 4-1 Angela Addison (83.).

Manchester United: Chamberlain; Harris, A. Turner, M. Turner, Greenwood (c); Palmer (Green, 46.), Zelem, Toone; Hanson (Galton, 33.), Sigsworth, James (Devlin, 72.).
Innbyttere: Bentley, Arnot, Hartley, Smith.

1: Kampen er i gang.

11: MÅL! 1-0 til United etter markkryper fra distanse signert 17-åringen Lauren James.

19: MÅL! 2-0 til United! Lauren James dribler seg unna Spurs-forsvaret, og slår lavt inn fra venstre. Fremfor mål er målsniken Jess Sigsworth, og det står 2-0.

33: Bytte: Kirsty Hanson erstattes av Leah Galton – det antas at det er snakk om en skade, selv om Hanson så ut til å bevege seg OK.

41: MÅL! Jess Sigsworth setter inn 3-0! Et frispark fra kanten leveres presist til bakerste stolpe av Katie Zelem, og der har Sigsworth kommet seg unna markeringen, og setter ballen i mål.

PAUSE. Enorm sjanse for United rett før pause – kaptein Greenwood treffer stolpe med et frispark, før Amy Turner sender returen over.

BYTTE: United gjør et bytte før andreomgangen. Mollie Green kommer inn for Aimee Palmer.

46: Andre omgang er i gang.

72: BYTTE: Lauren James erstattes av Charlie Devlin.

81: MÅL! Innbytter Charlie Devlin scorer sitt første mål for klubben! Avventer sin førstetouch på iskaldt vis, og lurer med det Spurs-forsvaret, før hun plasserer ballen i mål.

83: MÅL! Tottenham reduserer. Det er det første målet United har sluppet inn i ligaen denne sesongen. Chamberlain bommet på en corner.