– To eller tre tilbake

Sir Alex håper å ha «to eller tre spillere» tilbake til fredagstreningen, og er samtidig sikker på at det vil være fotballen og ikke supporterne, som blir den store snakkisen etter lørdagens kamp.

Det var ellers en lite pratesyk manager som stilte til pressekonferanse på Carrington fredag formiddag:

– Jeg har ikke noe særlig med oppdateringer å komme med, men forhåpentligvis vil to eller tre spillere være tilbake i trening i dag – og det blir enda bedre i morgen.

Hvilke «to eller tre spillere» han hadde i tankene, sa han derimot ingenting om.

– Alle har et ansvar

Om lørdagens møte med erkerivalene fra Liverpool:

– Det blir litt av et oppgjør for begge de involverte klubbene, og mediafokuset er enormt.

– Steven Gerrard har uttalt at det er spillernes ansvar å oppføre seg skikkelig, og jeg forventer at spillerne mine lever opp til dette. – Og det samme gjelder for fansen. Begge supportergrupperingene må sørge for at praten etterpå vil dreie seg om kampen og ingenting annet.

På spørsmål om hvordan laget hans har tenkt å takle den forventede fiendtlige atmosfæren på tribunene, svarte Sir Alex slik:

– Vi må bare konsentrere oss om selve kampen. Det er det som må til – spille vårt eget spill. Det er nok begge lags spillere oppmerksomme på.

Ville heller hatt hjemmekamp

Manageren ville ikke si noe særlig om Patrice Evras (bildet til høyre) retur til Anfield, men innrømmet at han helst skulle sett kampen bli utkjempet hjemme på Old Trafford:

– Det er ingen gunstig situasjon dette. Alle vet at hjemmebane i FA-cupen gjør en til forhåndsfavoritter.

– Men at dette blir litt av en cupkamp, det er hevet over enhver tvil.

– I min tid i klubben har vi ikke blitt trukket ut mot hverandre så ofte. Men jeg gleder meg, og det tror jeg også spillerne gjør.

Om Danny Welbeck:

– Da han var 16 hadde han problemer med knærne. Men det var fordi han fremdeles var i vekst. Deretter fulgte det problemer med lårene, men det hele skyldtes at han var i ferd med å utvikle seg fra guttunge til mannfolk. Han har en glimrende fysikk, og jeg tror vi kan vente enda mer fra den kanten. Jeg tror ikke han er ferdig utviklet riktig ennå.

Spekulasjonene fortsetter

Ettersom Sir Alex ikke navnga hvilke spillere han håper å ha tilbake fra skade, vil spekulasjonene om hvem som blir klar og hvem som ikke blir det, trolig fortsette helt frem til kampstart, lørdag klokken 13.45.

The Sun melder for eksempel at Wayne Rooney står i stor fare for å måtte stå over etter smellen han pådro seg mot Arsenal, og hevder at han ikke har trent hele uken. Andre, som for eksempel Sportinglife, hevder at United-manageren i tillegg er bekymret for mulighetene til å inkludere Phil Jones, Michael Carrick og Rio Ferdinand.