To ting som ikke har skjedd før – og som forhåpentligvis ikke skjer denne gangen heller

Søndag kveld får Manchester United besøk av West Ham United på Old Trafford.

Kampen har avspark 20.15 (skandinavisk tid), og det er et oppgjør mellom favoritten til andreplassen i Premier League mot et lag som har blitt en utfordrer til å kapre en av Champions League-plassene.

Manchester United er favoritter, men West Ham har fått mer hviletid før oppgjøret, og United sliter som de fleste har fått med seg også med skader.

Har ledet til pause tre ganger på rad

Manchester United har hatt en stygg tendens til å havne under denne sesongen, og hvis det skal bli seier søndag, så er det garantert en stor fordel å havne foran, selv om United ofte snur til seier etter å ha havnet under.

West Ham har faktisk ledet til pause mot Manchester United i de tre siste Premier League-møtene mellom lagene. Det skal sies at West Ham bare har vunnet én av disse, mens én av kampene har endt uavgjort, og én har endt med Manchester United-seier.

West Ham er ifølge Opta med dette ett av fire lag som har ledet til pause mot United i tre Premier League-kamper på rad. De andre som har gjort det: Arsenal i 1999 til 2000, Chelsea i 2003 til 2004 og Liverpool i 2000 til 2001.

Ingen lag har ledet til pause mot United i fire Premier League-kamper på rad, men nå kan det altså potensielt skje for første gang.

Vi presiserer at det er snakk om Optas Premier League-statistikk, og at det altså kan ha skjedd i ligaspill før opprettelsen av Premier League.

SNUDDE KAMPEN: Manchester United vant 3-1 på London Stadium etter at West Ham gikk til pause med ledelsen.

Moyes med dårlig Old Trafford-statistikk

En annen ting som aldri har skjedd: David Moyes-borteseier på Old Trafford.

Som United-manager vant han 14 av 25 kamper (en seiersprosent på 56%), en statistikk få var spesielt fornøyde med, men som motstandermanager har han altså aldri vunnet på «Drømmenes Teater», verken som manager for Everton, Sunderland eller West Ham.

Slik har det gått for United når Moyes har besøkt Old Trafford som motstandermanager:

• 2002: Manchester United 3-0 Everton
  • 2003: Manchester United 3-2 Everton
  • 2004: Manchester United 0-0 Everton
  • 2005: Manchester United 1-1 Everton
  • 2006: Manchester United 3-0 Everton
  • 2007: Manchester United 2-1 Everton
  • 2009: Manchester United 1-0 Everton
  • 2009: Manchester United 3-0 Everton