To spørsmål vi kan stille før overgangen er i boks

Rekker han kampen mot Wolverhampton, og hvilke draktnumre er ledige til portugiseren?

Det ser ut til å gå veien for Bruno Fernandes-overgangen. Et nærmest samlet engelsk pressekorps har meldt om overgangen, samt at spilleren skal ta et fly fra Lisboa onsdag formiddag.

Sagaen har pågått lenge, og siden sommeren 2019 har det ikke gått én uke uten at Manchester United har blitt linket til spilleren.

Rekker han Wolverhampton?

Den første kampen Fernandes kan rekke er Premier League-kampen mot Wolverhampton på Old Trafford som spilles lørdag klokken 18:30.

Reglene i Premier League sier at en spiller må være registrert senest klokken 12:00 (13:00 norsk tid) siste arbeidsdag før kamp.

Det betyr at fristen som må rekkes for at United skal kunne gi Fernandes sin debut mot Wolverhampton på søndag, er fredag klokken 13:00.

WOLVES IGJEN: Forrige gang United møtte Wolves var det en offensiv midtbanespiller fra den iberiske halvøy som avgjorde kampen. Kan det skje igjen?

LES OGSÅ: (+) – Definitivt riktig tid å hente ham

Hvilket draktnummer er ledig?

Bruno Fernandes spiller med drakt nummer 8 for Sporting, og drakt nummer 16 for det portugisiske landslaget.

Begge de er i bruk i United-garderoben ettersom henholdsvis Juan Mata og Marcos Rojo bærer numrene.

Tidligere har han brukt 32, 8 og 7 i Udinese, og 10 i Sampdoria.

7 er ledig ettersom Alexis Sánchez er på utlån til Inter. Ole Gunnar Solskjær sa imidlertid på pressekonferansen før City-kampen at Sánchez skulle komme tilbake til sommeren og vise alle at de tok feil.

Spares nummeret til hans tilbakekomst?

TUNGT NUMMER: Det er nok ingen trøye som veier mer enn den med 7’eren på ryggen. Siden Cristiano Ronaldo ble verdens beste spiller med tallet på ryggen er det ingen som har levd opp til tallets status – heller ikke Alexis Sánchez.

11 er ledig etter at Anthony Martial byttet tilbake til 9’eren. Spilleren som hadde drakta før det var Adnan Januzaj, som mange håpte skulle følge hans legendariske forgjenger i drakta, Ryan Giggs.

Kanskje får Fernandes prøve seg?

12 er ledig. Chris Smalling har båret denne trøyen i en rekke sesonger, men er for tiden utlånt til italienske Roma. Det er en dårlig skjult hemmelighet at Serie A-klubben ønsker å gjøre overgangen for United-stopperen permanent, noe som betyr at nummer 12 er «up for grabs».

18 og 19 kan være et alternativ? Det første ble ledig i januar da tidligere United-kaptein Ashley Young fullførte sin overgang til Inter. Trøye 19 har ingen båret siden Marcus Rashford tok 10’eren.

25 og 27 er også mulig. Fernandes har tidligere spilt med 25 – Antonio Valencias tidligere nummer – på ryggen for Portugal, og ingen har brukt nummer 27 siden Marouane Fellaini. 

LES OGSÅ: (+) De elleville tallene – bedre enn Pogba og De Bruyne