Denne helga fullførte både James Garner og Nathan Bishop sesongen på selveste nasjonalarenaen, med opprykksfinaler.

Det endte med jubel for Garner, og med nedtur for Bishop, mens Andreas Pereira også hadde noe å juble for i helga.

Huddersfield 0–1 Nottingham Forest

Søndag vant Nottingham Forest opprykksfinalen mot Huddersfield.

Kampens eneste mål var et selvmål – fra et James Garner-innlegg fra dypt i banen.

I det 43. minutt slo nemlig Garner et hardt og godt innlegg inn i feltet, og Huddersfield-spilleren Levi Colwill (innlånt fra Chelsea) satte ballen i eget mål, og Garner & co kunne juble for ledelse.

Den største Forest-sjansen i førsteomgangen utenom målet kom fra et lignende Garner-innlegg, da fra et frispark.

SPILTE EN AVGJØRENDE ROLLE: James Garner.

Ledelsen varte kampen ut, men Huddersfield ble trolig snytt for enten ett eller to straffespark på slutten av dommer Jon Moss, og VAR-dommer Paul Tierney omgjorde ikke noen av situasjonene heller, til de flestes forbløffelse.

VAR/dommerekspert Dale Johnson i ESPN førsteinntrykk var at det var riktig at VAR ikke grep inn i den første tvilssituasjonen, mens den andre definitivt burde blitt omgjort til straffespark.

Uansett ble det altså Nottingham Forest som rykket opp i Premier League, hvor de ikke har vært siden 1999, og vår egen James Garner spilte en av hovedrollene. Han fikk for øvrig karakteren 9 – best av alle – på spillerbørsen til Nottingham Post.

Fluminense 1-2 Flamengo

Andreas Pereira har hatt en del tøffe måneder i Flamengo nå, men i helgas bortekamp mot Fluminense gikk det veldig bra for ham.

Først utlignet han til 1-1 med en knallhard markkryper, og så hadde han også et herlig forarbeid da Flamengo tok ledelsen.

Flamengo ligger på åttendeplass i den brasilianske ligaen, etter å ha vunnet de to siste kampene, og nå er det bare tre poeng opp til serieleder Palmeiras.

Mansfield 0-3 Port Vale

Etter en forferdelig sesongstart hadde Mansfield en utrolig periode som sendte dem opp i opprykkskampen, og det var ikke mye som hadde trengt å gå annerledes for at Mansfield skulle endt opp med et direkte opprykk.

Nå ble det ikke opprykk i det hele tatt, for de tapte opprykksfinalen mot Port Vale lørdag ettermiddag.

Nathan Bishop har hatt en god sesong i Mansfield, men forsvaret har i perioder fått mye kritikk av egen manager, og det sviktet defensivt på Wembley også. Port Vale scoret i både det 20. og det 24. minutt, og en allerede lang vei tilbake ble enda lengre da Oliver Hawkins ble utvist i det 35. minutt. Mot slutten av kampen fikk Port Vale sitt tredje mål.

Bishop leverte en respektabel kamp på Wembley, og det var andre som sviktet mer, selv om vi mistenker at Bishop kanskje ikke er 100% fornøyd med involveringen sin i forbindelse med 0-2-målet.

Det målet ble scoret av ex-red James Wilson, som også var en av de store heltene for Port Vale da de slo ut Swindon i semifinalen, med mål i begge kampene.

Wilson ble også kåret til banens beste i denne opprykksfinalen, og det var han som ble felt da Mansfield ble reduserte til ti spillere.