United-kvinnene

City tok seieren i skjebnekampen

United-kvinnene gikk søndag på et sviende tap mot byrival og tredjeplasskonkurrent Manchester City.

På Academy Stadium var det de lyseblå som scoret kampens eneste mål. Innbytter Caroline Weir overlistet Mary Earps med en chip fra distanse og United klarte aldri å svare.

Resultatet betyr at City bare er to poeng United, som riktignok beholder tredjeplassen etter kampen.

City-dominans

Det er vanskelig å komme unna at Manchester City også strengt tatt fortjente seieren.

De lyseblå dominerte kampen fra første sekund og slapp knapt sine gjester til sjanser.

Samtidig var de farlige på offensiven og etter fem minutter kunne Victoria Losada ha sendt hjemmelaget i føringen, hadde ikke forsøket fra distanse forsvunnet utenfor mål.

Få øyeblikk senere burde Lauren Hemp ha sendt City i føringen. Angriperen fikk ballen helt alene på bakerste stolpe etter innlegg fra Jessica Park, men ungjenta feilberegnet spretten og klarte ikke å sette ballen på målet til Mary Earps.

Manchester City Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
TRAVEL: Det var tidvis hett rundt ørene på Mary Earps på Academy Stadium søndag.

Det United klarte å komme seg til av avslutninger kom stort sett på så godt som ufarlige dødballer eller skudd fra langt hold.

Både Hemp og Ellen White fikk flere muligheter til å heade sitt lag i føringen før pause, men da ingen av dem klarte å få ballen i mål, ebbet de første 45 minuttene ut med 0-0, noe Marc Skinner nok var greit fornøyd med.

Scoret med chip fra distanse

Også etter pausen var det vertene som var lengst frem i skoene og styrte det aller meste som hendte i Manchester.

Kvarteret inn i omgangen kom Park millimetere fra å sende City i føringen, da hun smalt et skudd i stolpen bak Earps, som kunne puste lettet ut.

United slet fortsatt med sjanseskapingen, men med drøyt 15 minutter igjen av ordinær tid kunne det ha blitt nettsus på de rødkledde. Katie Zelem fant innbytter Martha Thomas med et hjørnespark, men angriperen klarte så vidt ikke å få ballen innenfor stengene.

I stedet var det dessverre City som skulle få kampens første og siste mål.

Caroline Weir mottok ballen utenfor United-boksen og sendte i vei en lur chipvariant, som dalte ned i krysset bak Earps, som ikke kunne gjøre annet enn å plukke ballen ut av nettet.

GIKK MÅLLØSE AV BANEN: Verken Alessia Russo eller noen av angrepskollegene klarte å sette ballen i mål for United.

United prøvde å svare, men sisteskanse Ellie Roebuck fikk avverget alt det United hadde å komme med.

Dermed endte oppgjøret med 1-0 og hjemmeseier. United har nå to uker til neste kamp, også den mot byrival City, riktignok i FA-cupen.

Manchester City 1-0 Manchester United

WSL
Academy Stadium

1-0 Weir (81)

G Caldwell

United: Mary Earps; Ona Batlle, Diane Caldwell, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell; Katie Zelem, Hayley Ladd, Vilde Bøe Risa (Martha Thomas, 64.); Ella Toone, Signe Bruun (Ivana Fuso, 90.), Alessia Russo (Kirsty Hanson, 78.).

Uben.innb.: Sophie Baggaley, Martha Harris, Jackie Groenen, Kirsty Smith, Carrie Jones.

Liveoppdateringer:

Manchester City 1-0 (0-0) Manchester United

Kampen er over.

90+2′ Earps gir bort ballen med en svak involvering, men Thorisdottir rydder opp.

90′ Ivana Fuso erstatter Signe Bruun.

90′ Martha Thomas ser ut til å være gjennom City-forsvaret, men Ellie Roebuck er ute og avverger.

89′ Batlle gjør en god jobb når hun setter inn en takling inne i eget felt.

84′ City gjør et bytte. Hayley Raso ersatter Jessica Park.

82′ Så er United nære ved å svare med en gang. Hanson kommer seg til innlegg fra venstresiden og Roebuck må ned på gresset for å avverge.

81′ MANCHESTER CITY 1-0 United
Nei og nei, der sitter den for City. Caroline Weir får ballen utenfor United-boksen og sender en slags chipvariant over Earps. Man må nesten bare innrømme at det er en fin scoring.

78′ Alessia Russo går ut, mens Kirsty Hanson kommer inn.

76′ United får sin største sjanse så langt når Zelem finner Thomas med en corner. Ballen sniker seg så vidt det er på feil side av stolpen.

75′ City er nære ved å få til en farlighet, men millimeterne er på Uniteds side.

75′ Victoria Losada erstattes av Caroline Weir hos vertene.

72′ Mary Earps plukker et City-innlegg med letthet.

69′ Thorisdottir klarerer til corner når Hemp prøver å finne lagkamerater med et innlegg.

68′ Greenwood skyter, men hun har ikke fininnstilt siktet.

67′ Zelem lager frispark midt på egen halvdel.

66′ Stanway skyter fra langt hold. Den går over.

64′ United gjør et bytte. Vilde Bøe Risa går ut, mens Martha Thomas kommer inn.

63′ Toone fyrer, men Roebuck får slått den unna.

61′ City bygger opp igjen og ballen havner til slutt hos Jessica Park. Hun fyrer av og ballen går forbi Earps, men smeller i stolpen. Det er definitivt City som har vært nærmest hittil i kampen.

58′ City er farlig frempå igjen, men Park får ikke god nok kontakt med ballen.

58′ Earps er våkent ute når ballen spilles gjennom mot White.

56′ Ballen havner bak dødlinja fra Ellen White.

55′ Frisparket blåses langt over fra Greenwood.

54′ Diane Caldwell feller Lauren Hemp på vei mot United-boksen. Dermed får City frispark i god posisjon. Caldwell får også det gule.

52′ City får corner på corner. United klarerer.

50′ Hannah Blundell ligger nede etter et ublidt møte med Stanway. Kommer seg opp igjen.

49′ Kampen fortsetter i samme spor etter pause. City styrer det meste som skjer i Manchester.

46′ Der er vi i gang igjen.

Pause i Manchester.

45+6′ City har en corner, men United får den unna.

45+4′ Der er vi i gang igjen.

45+2′ Ser ikke veldig lovende ut for Greenwood. Det spørs om ikke City må gjøre et bytte.

44′ Stopp i spillet når Greenwood ligger nede med det som ser ut som en hodeskade.

43′ Ny stor City-sjanse når Bronze finner White med et innlegg. Headingen til City-spissen går over.

41′ Hemp kommer til avslutning med hodet igjen, men ballen havner utenfor rammeverket.

37′ Ellen White får headet etter en City-corner, men igjen lander ballen på målet bak Earps.

34′ Toone får lagt inn fra venstresiden, men Greenwood får den unna. Bedre fra United.

33′ Hemp får headet etter innlegg fra Park. Ballen havner på feil side av tverrliggeren sett med City-øyne.

31′ City får frispark, men heller ikke hjemmelaget klarer å bruke sin dødball til noe produktivt.

30′ United får frispark igjen. Igjen daler ballen ned til Roebuck.

29′ Zelem får muligheten til å legge inn fra et frispark langt bak i banen. Roebuck får en lett jobb med å plukke ned den.

24′ Losada får avfyrt skudd i United-boksen, men Caldwell blokkerer.

23′ Det er utvilsomt City som har vært best hittil denne omgangen. Heldigvis har de lyseblå ikke fått uttelling for det.

21′ Ballen havner i klypene på Earps etter et feilslått innlegg fra Hemp.

18′ Lauren Hemp går av Ona Batlle og kommer seg til innlegg, men Earps er på plass og tar ballen.

16′ Signe Bruun prøver seg fra distanse, men dansken klarer ikke å skape trøbbel for Ellie Roebuck.

14′ Stopp i spillet. Vertenes Stanway ligger nede.

12′ Georgia Stanway går ned i United-boksen, men får ikke mer enn en corner. Den blir det ikke noe ut av.

7′ Det er nesten utrolig at City ikke scorer. Lauren Hemp får ballen helt alene på bakerste stolpe etter innlegg fra Jessica Park, men City-kanten beregner spretten for dårlig og setter ballen utenfor.

5′ Citys Victoria Losada får avfyrt på volley fra distanse, men ballen går over tverrliggeren.

4′ Det ender med en avslutning fra Diane Caldwell, men ballen går i blokka.

3′ United får frispark på venstresiden. Katie Zelem slår inn og tidligere United-spiller Alex Greenwood header ballen ut til corner.