Ryktesaker, uke 36

Blir det brukt penger også i januar?

Forrige ukes rykter

Søndag 7. september:

20.30: Ifølge The Mirror kan Cristiano Ronaldo gjøre et emosjonelt comeback i Manchester United allerede neste sommer. 29-åringen skal nok en gang ha hintet om at han kunne sett for seg en retur til gamleklubben. Mer om det kan du lese her.

13.19: Ifølge The Telegraph vil Manchester United bruke – blant annet – adidas-pengene på stjernespiller hvert år. Mer om det kan du lese her.

10.00: Manchester United gikk over stokk og stein i sommer, og signerte til sammen syv spillere, i tillegg til at de slo ny britisk transferrerkord da de hentet Ángel Di María for om lag 600 millioner kroner. Men fortsetter kjøpefesten i januar? Det spekulerer Daily Mail i.

«Juan Mata må bli solgt for at Louis van Gaal skal få plass til Arturo Vidal og Mats Hummels, mens Cristiano Ronaldo ønsker seg tilbake», slik lyder den britiske tabloidavisen.

Over £150 millioner ble brukt i sommer, men nye £50 millioner skal være tilgjengelig når januarvinduet åpner. Sami Khedira nevnes også som et hett navn på Old Trafford.

Lørdag 6. september:

15.35: Både David De Gea, Phil Jones, Jonny Evans, Chris Smalling og Robin Van Persie vil ha ett år igjen av kontraktene sine neste sommer, mens Darren Fletcher sin kontrakt utløper. Louis Van Gaal skal ønske å vurdere spillerne før en ny kontrakt legges på bordet. Det er London Evening Standard som melder dette.

12.10: Ifølge italiensk media skal Davide Petrucci være på vei til den romanske klubben FC Cluj. Det skal være snakk om en ett-års kontrakt med mulighet for forlengelse. Petrucci kom til United i 2008 fra Roma, men har enda ikke klar å spille seg inn på førstelaget.

10.40: Fredag meldte både The Guardian og The Daily Mail at Juventus ville forsøke seg på et fremstøt i retning Juan Mata. Nå melder andre aviser det samme, og antyder så tidlig som i januar.

10.20: Ifølge The Mirror skal Manchester United være på utkikk etter en sentral midtbanespiller og Christoph Kramer, som for øyeblikket er på utlån hos Borussia Monchengladbach fra Bayer Leverkusen, skal være én av de aktuelle. Avisen spekulerer også i en overgang for Kevin Strootman i januar da det fredag ble kjent at nederlenderen ansatte Keen Vos som sin nye agent.

Fredag 5. september:

22.10: Ifølge The Mirror skal Kevin Strootman ha sparket agenten sin og ansatt Keen Vos, som er agenten til både Robin van Persie og Louis van Gaal. Det er agentfirmaet SEG som nå representerer Strootman, og de spilte en viktig rolle da Van Gaal ble ansatt som United-manager.

17.15: Fredy Guarin så ut til å være på vei ut Inters dører i sommer og ble blant annet linket til Manchester United. Klubben skal ha vært i forhandlinger med Juventus, men de to klubbene ble ikke enige da Juventus kun var interessert i å hente Guarin på utlån. Ifølge HITC Sport skal også Real Madrid ha vist sin interesse for midtbanespilleren.

10.35: Vil Juventus forsøke seg på et fremstøt i retning Juan Mata? Det kan fort komme til å skje, mener The Guardian og The Daily Mail, og antyder så tidlig som i januar. Avisen mener at kjøpene av Radamel Falcao og Ángel Di María kan ha ført den lille spanjolen et stykke nærmere stupet.

09.05: Romas Kevin Strootman og Borussia Dortmund-stopper Mats Hummels er fortsatt på Louis van Gaals radar, skriver Manchester Evening News. Avisen får støtte av The Times, mens The Telegraph stiller seg tvilende til Hummels, fordi LvG angivelig ikke tror at han vil bli tilgjengelig før vi har passert ytterligere to overgangsvinduer.
The Express hevder at United har intensivert jakten på PSVs 18 år gamle offensive midtbanespiller Zakaria Bakkali, etter å ha fått signaler om at forhandlingene om en ny kontrakt har brutt sammen.
Og, som foreløpig siste melding, slutter Metro seg til dem som mener at United følger Norges «wonderkid» Martin Ødegaard.

Torsdag 4. september:

15.35: Det har naturligvis roet seg kraftig ned på ryktefronten, men her vi en: Uniteds tidligere assistentmanager Carlos Queiroz nevnes som kandidat til jobben som ny manager i Leeds! Den 61 år gamle portugiseren  har nettopp fullført en 3-årsavtale med Irans landslag, og er på utkikk etter ny jobb. Det er The Scratching Shed som skriver dette.

Onsdag 3. september:

08.25: Manchester Uniteds kjøpefest er ennå ikke over. Om bare noen få måneder åpner overgangsvinduet på ny, og da står Ed Woodward igjen klar med plastkortet sitt. Da er det først og fremst Romas Kevin Strootman som topper på innkjøpslisten, ifølge International Business Times, som har sakset fra The Guardian. Saken ledsages imidlertid av et «men». Som kjent er Strootman i øyeblikket satt ut av spill med en korsbåndskade, og et eventuelt kjøp vil selvsagt avhenge av om United får de nødvendige forsikringer om at skaden ikke vil få innvirkning på den 24 år gamle midtbanespillerens videre fotballiv.
Selv skal Strootman ha gitt uttrykk for at han har lyst til å jobbe under Louis van Gaal, men til syvende og sist blir det opp til Roma og United å bli enige. Italienerne antas å ville kreve rundt £30 millioner for å gi slipp på spilleren.

Tirsdag 2. september:

17.30: Det går også rykter om at Guillermo Varela er blitt lånt ut til Real Madrid. Ingen av klubbene har bekreftet dette ennå, så det nærmeste vi kommer noe konkret, er Davide Petruccis Instagram-konto.

16.30: Og det ble det også bekreftet at Tom Cleverley får gå på lån til Villa. Mer om dette kommer på hovedsiden.

15.45: Møtet hvor Tom Cleverleys mulige utlån til Villa blir diskutert, begynte klokka 15.00 norsk tid. En avklaring kan derfor kanskje ventes om ikke altfor lang tid.

11.20: Tom Cleverley kan likevel forsvinne ut av United nå. Ifølge James Pearce på twitter endte kvelden og natta med at Villa fikk inn papirer på et sesonglangt lån av Cleverley, men nå handler det om Premier League godkjenner dokumentene og overgangen eller ikke.

08.00: Tom Cleverleys overgang til Everton gikk i vasken mandag, og han står foran noen usikre måneder i skyggen i United. Flere engelske journalister mente via twitter at han likevel kommer til å bli Everton-spiller. Kontrakten hans går ut neste sommer, Martinez liker ham og dermed kan han forhandle med en eventuell ny klubb allerede i januar, og kanskje oppnår United da enighet. Det virker uansett som om United-karrieren er over.