Tilfreds med tilstanden

Tony Strudwick, mannen som har overoppsynet med United-spillernes fysiske form, mener at alt er i rute.

I et intervju med ManUtd.com sier Strudwick seg godt fornøyd med spillernes fremganger. Samtidig understreker han mulighetene denne sommerturnéen representerer for de unge spillerne som er med i troppen.

– Det går veldig bra. Vi fikk i overkant av en uke på Carrington (til forberedelser) før spillerne kom tilbake. Og i samsvar med det som er filosofien hos oss, gikk de rett på lek med ball. Denne uken kommer det kamper inn i leken, og tar dermed over oppmerksomheten, sier Strudwick, som har ledet «fitness-korpset» på Old Trafford siden 2007. Den gang kom han fra tilvarende jobb i Blackburn for å overta etter italienske Valter di Salvo som var dratt til Real Madrid.

Fokus på spilletid

– På denne turen har vi muligheten til å proppe spillerne med trening. Hovedformålet med de to ukene er imidleritid å gi spillerne kamptrening. Det gjelder først og fremst for seniorenes del, ettersom de må være klare til den første (Premier League)-kampen, mot Everton den 20. august, forklarer han.

Ungdommens store sjanse

– Vi har en fin energi i den gruppen vi har med oss hit ned. Nå er det jo sånn at enkelte spillere er på OL-oppdrag, samtidig som de som deltok under EM ennå ikke er tilbake. Men turen har gitt de yngre spillerne muligheten til å komme inn og gjøre det bra, noe de såvisst gjort. Robbie Brady og Jesse Lingard er eksempler på spillere som har tatt steget opp og bevist at de både er kompetente og selvsikre på dette nivået. Det er godt å se.

– Et annet viktig aspekt ved turnéen er å eksponere de unge spillerne og de nyankomne til livet som Manchester United-spillere, og la dem erfare hvordan det er å reise verden rundt som representanter for klubben. Det er lett å se at de koser seg, for de er gladelig med på alt som følger med på en sånn tur, som kommersielle aktiviteter, for eksempel. Det er en fin lærekurve. Punktum finale.