Tilbake til Nord-Irland

For to år siden vraket United den årvisse Milk Cup-turneringen for aldersbestemte lag, men nå er klubben tilbake.

Det vakte både sjokk og frustrasjon på både arrangører og deltakere da United i 2015 besluttet å trekke laget sitt fra den populære og tradisjonsrike turneringen den hadde vært del av i 25 år.

Grunnen ble oppgitt til å være basert på «en nøye vurdering av treningsbehovene for førstelaget og en detaljert medisinsk vurdering av samme plan for reservene».
Forklaringen bidro imidlertid ikke til å lindre skuffelsen over at turneringens mestvinnende klubb hadde trukket seg på kort varsel, bare to måneder før start. 

Men nå, to år senere, har altså klubben bestemt seg for på ny å sende et lag avgårde til Nord-Irland, til en turnering som i mellomtiden har endret navn fra Milk Cup til SuperCupNI.

– Har gitt oss enorm suksess

Uniteds retur er naturligvis godt nytt for arrangørene. Overfor turneringens nettside, gir da også «Primus motor», Victor Leonard, uttrykk for enorm glede over meldingen fra Old Trafford, ikke minst på grunn av klubbens enorme tilhengerskare i Nord-Irland.

– Manchester United trekker store folkemengder til SuperCupNI, noe som gjennom årene har ført til at vi har kunnet glede oss over enorm suksess, sier Leonard i en kommentar til nyheten.

Påmeldt i «Junior Section»

United, som i alt har seks triumfer å vise til, skal som en av seks engelske klubber delta i turneringens såkalte Junior Section. I tillegg til Middlesbrough, Sheffield United, Plymouth, Swindon og Southampton, vil denne også  bestå av skotske Rangers og seks lag fra Nord-Irland.

Årets SuperCupNI sparkes igang i Coleraine den 23. juli, med avsluttende finale i Ballymena fem dager senere.