Seier, nesten-straffe og kjempesjanse for Smalling

DE UTLÅNTE: Sánchez-skadeoppdatering, Henderson-poeng og Barlow-nedrykk.

Hellas Verona 1-3 Roma

Chris Smalling spilte som vanlig hele kampen for Roma da den italienske hovedstadsklubben vant 3-1 i Verona.

Etter det vi skjønner skal Smalling ha hatt en god kamp, om enn ikke like imponerende som i forrige Serie A-runde, da han slo til med ett mål og to målgivende – noe som er ett mål og to målgivende flere enn han hadde mot Hellas Verona.

Han headet uansett like utenfor på et tidspunkt, så han var ikke så langt ifra en scoring.

Få minutter før slutt, mens Roma bare ledet med ett mål, så ble det dramatisk for Smalling. Han gjorde det som beskrives som en god blokkering, men så pekte dommeren på straffemerket etter å ha sett en hands. Heldigvis for Smalling & co viste det seg at det var offside, og dermed ble det ikke noe utligningsmål.

Wolverhampton Wanderers 1-1 Sheffield United

Dean Henderson klarte ikke å holde nullen, men hans Sheffield United er fortsatt ubeseiret på bortebane etter å ha klart 1-1 på Molineux.

Sheffield United tok ledelsen nesten rett etter kampstart, før Wolves utlignet i det 64. minutt.

Sheffield Star ga Henderson karakteren 7 for innsatsen.

MENNESKELIG RESULTATTAVLE: – Hva ble stillingen, Deano?

Rangers 5-0 Heart of Midlothian

Joel Pereira stod som vanlig i mål for Hearts, men det ble som ventet et stygt tap på Ibrox.

Vi har foreløpig ikke sett noen indikasjoner på at Pereira utmerket seg verken spesielt positivt eller negativt – de to siste målene kom på returer fra Pereira, men det skal ha vært etter gode redninger.

TAPTE: Joel Pereira.

Oldham Athletic 0-1 Burton Albion

Kieran O’Hara var den eneste av våre utlånte som var i aksjon lørdag. Han holdt nullen på Boundary Park da Burton Albion avanserte til tredje runde av FA-cupen.

Han fikk en del å jobbe med i andreomgangen, men klarte å stoppe det som kom uten å måtte overprestere.

På et tidspunkt ville hele Oldham og omegn at O’Hara skulle sendes av banen etter at han tok ballen med hendene utenfor sekstenmeteren, men dommeren vurderte det slik at 23-åringen ikke hindret en åpenbar scoringsmulighet, og ga ham heller et gult kort.

HOLDT NULLEN: Kieran O’Hara.

Skadeoppdatering for Alexis Sánchez

Inter vant 2-1 mot SPAL, selvsagt uten Alexis Sánchez, men denne helga kom det også en skadeoppdatering om spilleren som fyller 31 år om noen uker.

Inters medisinske apparat opplyser offisielt (her gjengitt av Manchester Evening News) at Sánchez fortsatt er i rehabilitering etter operasjonen i oktober, og at han skal være tilbake i trening etter jul.

Før skaden hadde chileneren en ganske grei start på Inter-karrieren.

SKADET: Alexis Sánchez.

Andre:

  • Alex Fojticek og Stalybridge Celtic skulle opprinnelig spilt borte mot Gainsborough Trinity denne lørdagen, men været stoppet det.
  • For en gangs skyld tapte ikke Ethan Hamilton og Southend denne helga. Dette selvsagt fordi de ikke hadde kamp. Det samme gjelder George Tanner og Morecambe.
  • Cameron Borthwick-Jackson var ikke i troppen da Tranmere spilte hjemme mot Chichester City i FA-cupens andre runde. Tranmere vant 5-1.
  • I et utrolig nervepirrende nedrykksdrama endte det til slutt med at Tromsø spilte 1-1 hjemme mot Stabæk, og andre resultater sørget for at det da endte med nedrykk. Aidan Barlow kom aldri på banen for Gutan, som nå må ned på nivå to neste sesong.