Manchester United v Brighton & Hove Albion: Vitality Women's FA Cup Semi Final

Til historisk finale etter nervedrama

Manchester Uniteds kvinnelag er klare for en historisk finale etter å ha slått Brighton i en høydramatisk semifinale.

United startet nølende og lå under 0-1 til pause etter en førsteomgang under pari. Marc Skinners elever fikk imidlertid en drømmeåpning på 2. omgang og utliknet ved Leah Galton bare sekunder etter sidebyttet.

Etter 71 minutter var det Alessia Russo sin tur etter glimrende forarbeid av Katie Zelem. Russo kanonkule fant veien opp i nærmeste hjørne og sendte United opp i 2-1 og dermed var snuoperasjonen et faktum.

Gleden ble imidlertid kortvarig, for bare fire minutter senere utnyttet Carter hos gjestene svakt forsvarsspill og satte inn 2-2.

Men i en nervepirrende og intens avslutning var det til slutt United som trakk det lengste strået. Rødtrøyene kontret og Katie Zelem (igjen) spilte Williams gjennom. Innbytteren var iskald og gjorde ingen feil alene med keeper.

ØYEBLIKKET: Williams sender United til finale.

Dermed kunne United slippe jubelen løs for historiens første cupfinale.

Manchester United 3-2 (0-1) Brighton

FA-cup, semifinale
Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Earps (s.m. 34), 1-1 Galton (Batlle, 46), 2-1 Russo (Zelem, 72), 2-2 Carter (75), 3-2 Williams (Zelem, 89)

G Ladd (56), Le Tissier (65)

Uniteds lag:
Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Hayley Ladd, Katie Zelem (K) – Lucía García (Martha Thomas, 61.), Ella Toone, Leah Galton (Aofie Mannion, 90+2) – Alessia Russo (Rachel Williams, 77.).
Uben.innb.: Sophie Baggaley, Jayde Riviere, Aissatou Tounkara, Vilde  Bøe Risa, Estelle Cascarino, Nikita Parris

Vi fulgte kampen:

1. Kampen er i gang!

5. Rolig start på denne semifinalen.

9. United kommer til avslutning, men den blåser over.

11. Gjestene kontrer, men United får ryddet til corner.

12. United får også den påfølgende corneren unna.

22. Det svinger frem og tilbake på Leigh Sports Village.

23. Garcia går i bakken inne i feltet. Brighton-spilleren er på ball, men tar også ankelen stygt. United-spillerne vil ha straffe, men får kun corner. Reprisene viser at dommeren trolig burde blåst der.

27. Russo får en kjempesjanse ut av intet, men Brighton-keeperen varter opp med en god redning og slår til corner.

28. United presser på og får en ny og god sjanse etter et innlegg. Brighton-keeperen får en hånd på ballen slik at ballen såvidt sniker seg utenfor.

34. 0-1. Brighton tar ledelsen når keeper Mary Earps er både klønete og maks uheldig og slår et innlegg i eget mål.

37. United nære utlikning, men avslutningen triller rett utenfor.

44. United maler på, men avslutningene blir for svake.

45. Brighton går til pause med 1-0-ledelse. United med svak omgang, men heldigvis 45 minutter igjen å snu dette på.

46. 2. omgang er i gang.

46. 1-1! United utlikner bare sekunder inn i andreomgang. Det er Galton som er på rett sted til rett tid og pirker inn et innlegg.

58. Brighton med et strålende langskudd, men Earps med en enda bedre redning. Wow!

61. BYTTE: Garcia går ut. Inn kommer Thomas.

68. Stillingskrig og to lag som ikke tør å ta altfor stor risiko for øyeblikket.

71. 2-1! United har snudd det. Russo spilles gjennom, tar et touch og dunker den opp i hjørnet. Herlig scoring!

75. 2-2. Kortvarig glede for United når Carter utlikner etter bare få minutter med United-ledelse. United-forsvaret forsøker å rydde unna både én og to ganger, men mislykkes og blir til slutt straffet. Svakt.

78. BYTTE: Målscorer Russo går ut. Inn kommer Williams.

82. United kommer til avslutning fra god posisjon. Skuddet har fin retning, men blir litt for svakt.

89. 3-2! United i ledelsen igjen. Vertene kontrer og plutselig er Williams alene med keeper. Innbytteren gjør ingen feil og setter den iskaldt i nettet.

91. BYTTE: Mannion kommer inn for målscorer Galton.

95. Kampen er slutt! Manchester United er klare for cupfinale.