Tikk, takk, Falcao

Er Falcao allerede ferdig i United, eller har han fortsatt tid til å overbevise Louis van Gaal? Debatten går i engelske aviser.

Var det en eneste United-supporter som ikke var oppglødd da Louis van Gaal hentet Radamel Falcao på lån i siste time? Tidligere hadde colombianeren dundret inn mål for Porto og Atlético Madrid, og nå skulle han gjøre det samme for United.

Hittil har imidlertid ikke eventyret vært like fargesprakende som colombianerens karriere i andre klubber.

Etter å ha vært plaget med skader innledningsvis ble det mer spilletid på Falcao etter hvert, men målene har uteblitt. På åtte kamper fra start og fem som innbytter har han scoret tre mål, i tillegg til at han har tre målgivende.

Mot QPR var spissen tilbake i laget etter at han ble vraket mot Southampton, men med tre store sjansebom er ikke de engelske journalistene nådeløse.

– Falcao har mislyktes falcaovilla

Alan Smith skriver i Telegraph at Falcao nå begynner å få dårlig tid om han skal klare å overbevise Van Gaal.

– For øyeblikket ser det ikke ut til å være nok. Tre mål kan ikke forsvare den lønnen, og heller ikke lånesummen betalt til Monaco. Du forventer noe eksepsjonelt for den prisen, og til tross for hans bestrebelser har Falcao mislyktes med å levere varene.

– Kampen på Loftus Road bekreftet den hypotesen, skriver Smith, samtidig som han nevner redningene til Robert Green og Steven Caulker, samt Falcaos gode holdninger og vanskelige kne.

Smith tar altså Falcao litt i forsvar, og mener at spissen åpenbart også lider av å spille for et lag som ikke er spesielt samspilt. Når han i tillegg ikke vet hvor han har manageren, blir det fort vanskelig.

– Men dersom han skal ha kontrakt er han nødt til å gripe de mulighetene han får, minner Smith om.

Spørsmålet Van Gaal og andre interesserte managere nå stiller seg er om Falcao har blitt satt så langt tilbake av kneskaden at han ikke kommer tilbake på det nivået han en gang var, eller om han kun trenger regelmessig spilletid og tillit.

– Harde sannheter blir akseptert av alle andre først. Spilleren og hans nærmeste fortsetter å tenke stort, mens resten av verden ser etter heltene deres et annet sted, avslutter Smith.

– Har han nok tid?

– Hvordan ser egentlig en prestasjon verdt 43 millioner pund ut? spør Stuart Mathieson seg i MEN.

– Fire mål i en bortekamp ville utvilsomt vært en god start, men Falcao mistet en gyllen mulighet til å skaffe seg en statistikk som ville fått ham nærmere en permanent overgang på Loftus Road.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Manchester United Training and Press Conference

Nå har Falcao 16 seriekamper, i tillegg til FA-cupen, på å overbevise Van Gaal.

– Men er det nok tid? spør Mathieson.

Selv svarte Van Gaal følgende på akkurat det spørsmålet etter QPR-kampen:

– Hver eneste spiller vil få tid. Det spiller ingen rolle hvem du er. Vi vil vente og se, sa Van Gaal som understreket at han var fornøyd med Falcaos innsats mot QPR, til tross for at det ikke ble noen mål på 28-åringen.

– Det er ikke så viktig hva jeg mener, tror jeg, fordi han har lyst til å score mål. Jeg må dømme hvordan han spiller, og å score mål er et viktig aspekt av det å være spiss, det vet jeg.

– Feilet på audition

Independents Simon Johnson lar også Falcao få gjennomgå. Han mener spissen hadde alt å bevise mot QPR, men at ingenting var verre å se på enn 28-åringens forestilling i London.

– Han fikk en sjanse på grunn av Robin van Persies skade, men feilet på audition, skriver Johnson som mener Falcao var rasende etter å ha blitt utelatt fra troppen mot Southampton.

– Trøsten for Falcao er at det fortsatt er nok tid til å overbevise United om at det er verdt å hente ham.