STJERNETREFF: Juan Mata feirer 2-0-scoringen på Anfield.

This is Juanfield!

KAMPREFERAT: Akkurat som bestilt! Drømmemål, Gerrard-utvisning og luke ned til Liverpool.

Et høydepunkt eller en nedtur. Vi visste det måtte bli en av delene, spesielt siden klubbene «aldri» spiller uavgjort mer.

United stilte uforandret, og hvorfor ikke etter oppturen mot Tottenham? United knuste Spurs 3-0, og Van Gaal gjorde det klart i intervjuet før kampstart at det ville vært merkelig om han endret på laget etter den kampen.

Sjansefattig åpning

United spilte mot The Kop i den første omgangen, og det var United som satte i gang kampen, og United-spillerne ble møtt med pipekonsert – ikke uventet. United spilte ellers med sola i øynene, og det var bare å håpe at ikke det skulle bli avgjørende på noen måte.

United startet best de første par minuttene, og fikk en corner som Liverpool fikk klarert, men som i det minste ga Liverpool-forsvaret noe å stresse av.

Men Sterling viste seg også som farlig tidlig, da han ble spilt gjennom på høyresiden, men David de Gea var heldigvis våken slik at det ikke ble virkelig farlig.

Åpningen var i det hele tatt litt smånervøs, der flere av Uniteds gode forsøk kom etter å ha involvert Fellaini – og da hovedsaklig hodet hans.

Juan-nil

I det 14. minutt skjedde det.

Marouane Fellaini fikk ballen i mellomrommet, og sendte ballen videre til Ander Herrera, og Herrera sendte ballen på nydelig vis gjennom til Mata som kom innover fra høyresiden. Spanjolen gjorde ingen feil alene med Mignolet, og sendte ballen kaldt inn i hjørnet. Fremfor The Kop.

1-0 til United, og Mata hadde med det scoret i begge oppgjørene mot Liverpool denne sesongen. Mata var en av spillerne folk var mest usikker på om ville spille denne kampen, Di María var alternativet, men Van Gaal gikk for Mata. Og det så tilsynelatende ut til å være lurt.

467236500
1-0: Mata sender ballen kaldt forbi Mignolet.

United-dominans… og PUH!

Fortjent var det også. United hadde vært betydelig bedre enn Liverpool, og manglet bare sjanser og mål. Van Gaal snakket før kamp om ballinnehav som viktig, og United hadde da også ballen klart best. Liverpool virket mer nervøse enn United, og spesielt Moreno slet for Liverpool.

United presset høyt, og lyktes bra med det, mens Liverpool innimellom kontret. David de Gea viste ved flere anledninger at han ikke hadde sovnet i målet sitt, og var også ute som sweeper, noe som var viktig i og med at United stod såpass høyt.

Så kom Liverpools beste mulighet etter 35 minutter. Henderson ga ballen til Sturridge innenfor feltet, og Sturridge la kaldt tilbake til Lallana, som fikk mye rom, men avslutningen hans gikk heldigvis utenfor.

Det ble etterfulgt av noen minutter der Liverpool kjørte kampen med høy intensitet, inspirert av at de hadde skapt en målsjanse, men uten at de klarte å skape nye.

brendanrodgersunited (650 x 358)
RODGERS: Det var lite å glede seg over i førsteomgangen for Brendan Rodgers.

Gerrard inn – og ut igjen!

Stort mer skjedde ikke før pause, siden United gjenvant kontrollen, og det mest interessante som skjedde mot slutten var et langskudd fra Carrick som Mignolet etter litt om om men fikk kontroll på.

Etter hvilen kom Steven Gerrard inn, og han erstattet Adam Lallana, som jo bommet på Liverpools største sjanse før pausen.

Men før minuttet hadde gått var Gerrard på vei ut igjen, etter et stygt tråkk på Ander Herrera. Et usedvanlig meningsløst rødt kort for Liverpool-kapteinen, som har vært overtent mot United før også.

Herrera fikk gult kort for taklingen i forkant av tråkket, men kunne fortsette kampen etter litt halting.

gerrardrødt (650 x 358)
UTVIST: Gerrard fikk i alle fall kjenne litt på gresset.

Di María inn

Nå ble det spennende å se hvordan kamputviklingen ville bli. En åpenbar fordel for United, men noen ganger klarer lag å bruke en utvisning til noe positivt, ved å bli enda mer konsentrerte og innbitte.

Og det var Liverpool som skapte den neste sjansen, da farlige Coutinho kom med en brukbar avslutning, men ballen gikk over. De Gea hadde også kontroll. Rett etterpå ble Ashley Young, som hadde haltet litt, erstattet av Ángel Di María.

Phil Jones var for sent ute i en duell i det 56. minutt, og fikk fortjent det gule kortet. Han var heldig som unngikk gult i førsteomgangen, men ville vel sannsynligvis ikke tatt en slik sjanse om han allerede hadde gult.

Mata igjen!

Idet Liverpool så ut til å kanskje kunne klare å legge litt press på United så skjedde det vi hadde håpet på: At vi klarte å utnytte at vi hadde én mann mer på banen.

Mata slo inn til Di María, som stod litt utenfor sekstenmeteren med flere Liverpool-spillere mellom seg og mål, men Mata stoppet ikke løpet sitt etter å ha gitt ballen til argentineren. Han løp videre inn mot mål, og Di María vippet ballen inn mot Mata, som på akrobatisk vis saksesparket ballen i mål.

Så veldig mange vakrere mål kan vi vel ikke ha scoret på Anfield.

mataliverpool (650 x 358)
2-0: Juan Mata med et strålende mål.

Redusering

Mario Balotelli kom inn for Moreno noen minutter senere, og fikk gult kort nesten med en gang. Det er alltid hyggelig for en manager når innbytterne svarer med mål med en gang. Liverpools innbyttere gikk for kort heller enn mål.

Men Liverpool ga ikke opp, og Sturridge ble spilt gjennom, og avsluttet via Jones og inn i korthjørnet til De Gea. Spanjolen burde nok vært bedre der (selv om retningsforandringen må ta deler av skylda), og det var kamp for alvor igjen.

United hadde i det hele tatt sovnet, og Liverpool så langt farligere ut enn United.

Med åtte minutter igjen av ordinær tid kom Radamel Falcao inn for Ander Herrera, og Rooney gikk ned på midtbanen.

Straffebom!

United spilte klokere mot slutten av kampen, og Liverpool så mindre truende ut enn rett etter reduseringen.

Det var heller United som var nærmest mål på overtid, da Daley Blind ble felt, og Martin Atkinson dømte straffespark til United.

Den bommet Wayne Rooney på, men det er vel ikke så mange andre enn Rooney som bryr seg om det akkurat nå. United vant 2-1 på Anfield.