Terminlista – kan bli tøffere enn vi tror

På papiret ser den bra ut, men det kan nok bli flere vanskeligere perioder for United kommende sesong.

Torsdag fikk vi Premier League-terminlisten for 2018/19. Den så også denne sesongen ut til å være fin for Manchester Uniteds del.

Les saken her: Åpner og avslutter hjemme

En grei nok start og en på papiret foreløpig grei avslutning – og en fin nok jul – sørget for det inntrykket.

Tøffe perioder?

Flere perioder kan likevel bli ekstra vanskelige, spesielt hvis Champions League-trekningen blir tøff.

Uniteds bortekamp mot City helga rundt 10. november spilles nemlig etter den fjerde gruppespillskampen i Champions League.

På samme måte spilles Uniteds siste gruppespillskamp i Champions League rett før bortekampen mot Liverpool helga 15. desember.

Samtidig spilles noen av 8. delsfinalene i Champions League midt mellom bortekampene mot Arsenal og hjemmekampen mot Manchester City i mars.

Skulle United bli nummer to i gruppespillet, så blir det bortekamp i returkampen i 8. delsfinalen mot en av gruppevinnerne, noe som altså kan gi Arsenal borte, f.eks Paris St. Germain borte og så City hjemme – alt i løpet av en uke.

Fra enkel til vanskelig avslutning?

På papiret ser ligaavslutningen enkel nok ut, med en hjemmekamp mot Chelsea som det vanskeligste i de siste sju ligarundene.

Vær imidlertid forberedt på endringer.

Uniteds kamp hjemme mot Liverpool er nemlig lagt på samme dag som ligacupfinalen, noe som betyr at den flyttes hvis ett av lagene kommer dit.

Samtidig er det nå bekreftet at FA-cupkvartfinalene spilles på samme tid som Uniteds hjemmekamp mot City er satt opp, helga rundt 16. mars.

Det er heller ikke utenkelig at alle disse lagene er fullt opptatt med Champions League et godt stykke utover våren 2019.

I verste fall, grunnet tett kampprogram, må disse kampene da spilles helt på tampen av sesongen, noe som da kan bety at ligaavslutningen innebærer kamper mot City, Liverpool og Chelsea i løpet av de avgjørende ukene i ligaen.

MERK: Disse kollisjonene betyr at vi foreløpig ikke kan selge turer og billetter til hjemmekampene mot City og Liverpool. Turer og billetter til de fleste andre kamper kan imidlertid kjøpes her nå.

Her kan du se hele terminlista – komplett med treningskamper.