Terje Hauge dømmer lørdag

Terje Hauge dømmer testimonialkampen til Ole Gunnar Solskjær.

Den norske toppdommeren har fått det ærefulle oppdraget å være pipeblåser på Old Trafford lørdag ettermiddag. Et karrierehøydepunkt uttaler Hauge til TV2 torsdag.

"Det blir en fantastisk opplevelse. Da vi fikk kjennskap til at vi fikk reise bort dit og dømme kampen, som er Ole Gunnars kamp, jublet vi. Det blir et fantastisk høydepunkt å være med på", uttaler Hauge, som følger opp med å omtale lørdagens jubelkamp som "prikken over i'en" i en lang dommerkarriere.

Til TV2 Sporten begrunner Hauge hvorfor kampen blir ekstra spesiell på følgende vis: "Ole Gunnar har vært en fantastisk person, en god rollemodell og en stor ambassadør for norsk fotball. Å reise bort dit å dømme denne kampen i Ole Gunnars avskjed blir helt spesielt. Det blir litt historie bak denne kampen".

Hauge kan i en alder av 42 år (43 i oktober) skilte med en lang merittliste som toppdommer. Olsvik-dommeren har vært FIFA-dommer siden 1993 og har ett VM (2002), to EM (2000 og 2004), en Champions League-finale (2006), 27 A-landskamper og 54 Europacupkamper bak seg.

Kilde: TV2, Norges Fotballdommerforening