Tåskade? Det ser da ikke slik ut

Hva er det egentlig vi kan lese ut av Paul Pogbas siste video på sosiale medier.

– Almost there.

Eller på godt norsk: «Nesten der».

Det skrev Paul Pogba på sosiale medier fredag, til en video fra Dubai der han trente for å bli klar igjen etter skaden sin.

Sitatet gir håp – til det som er det store spørsmålet før neste helgs kamp mot Liverpool: Rekker Paul Pogba kampen?

United-stjernen har stått over mot Leicester (1-0-seier), West Ham (2-0-tap) og Newcastle (1-0-tap) til nå denne sesongen, og torsdag meldte franske L’Equipe at det er en tåskade som setter ham utenfor for øyeblikket. Det ville, ifølge den franske avisa, ta opp til fire uker å returnere fra skaden, men det ble ikke meldt nøyaktig når disse fire ukene begynte å rulle.

Pogba spilte også mot Rochdale og Arsenal 25. og 30. september. Kom «tåskaden» etter Arsenal? Eller spilte han til tross for problemene?

Offisielt har United sagt lite.

Sånn sett er det kanskje likevel et håp om å se ham mot Liverpool.

Det spesielle var at Pogba i fredagens video på sosiale medier ikke ser ut til å ha en tåskade.

United.no har vært i kontakt med ortopeder, og et tåbrudd krever en såkalt forfotgips – noe franskmannen ikke hadde på videoen. Det kan i så fall tolkes positivt, hvis det er det som har vært problemet, siden han ikke hadde på seg noe forfotgips.

Men: Videoen viser at han bruker tape og såkalt stiv såle, en slags støvelgips, og selv om det selvsagt er umulig å konkludere fra avstand så er det noe man gjerne bruker ved det som kalles et metatarsbrudd, brudd i mellomfotsbenene. Til det er diagnosen i beste fall tre-fire uker og sannsynligvis fire-seks uker.

Det finnes imidlertid også flere eksempler på toppspillere som har trengt enda mer tid for å returnere til spill igjen etter metatarsbrudd– av og til nærmere åtte uker eller også lengre.

The Suns United-journalist Neil Custis skrev fredag at United følte seg sikre på at Pogba ville rekke Liverpool-kampen, mens Daily Mail meldte samtidig at Uniteds medisinske apparat tror Pogba går glipp av Liverpool-kampen og at han er ute til slutten av oktober.

Litt himmel eller helvete, altså, for et United-lag som trenger alle de rutinerte kvalitetsspillerne de har i stallen i det som er en tøff periode.

Håpet må være at det er Pogba som sitter på best informasjon i saken, og at «Almost there» på Instagram ni dager før Liverpool-kampen betyr at midtbaneeleganten er tilbake til spill allerede i den kampen.