Tapte generalprøven

Et skadeplaget U18 rotet bort tomålsledelse mot Blackburn.

Den første av to United-reiser til Blackburn denne helgen endte med tap på U18-nivå, til tross for at United ledet 2-0 så sent som i det 68. minutt.

Gjestene så ut til å være på vei til en hardt tilkjempet seier etter scoringer fra Ethan Hamilton og Aidan Barlow i andre omgang, men Rovers mønstret et fantastisk comeback i sluttminuttene og påførte United deres første tap i U18-ligaen siden september i fjor.

Kampen var Uniteds nest siste i den regionale gruppefasen av U18 Premier League, før alle lagene fra de to regionene slås sammen til et sluttspill. Tapet til tross er McKennas menn fortsatt på topp av tabellen, og er garantert en plass i toppgruppen i finalerundene, der årets U18-mester skal kåres fra.

Vertene var nære en tidlig ledelse da tidligere United-junior Lewis Thompson skjøt i tverrliggeren etter ni minutter. Blackburn dominerte ballbesittelsen, og var nære sitt andre da Frank Jones dundret et skudd i metallet bak keeper Alex Fojticek.

Etterhvert tok United mer over, og skapte det som var førsteomgangs største mulighet. Joshua Bohui fikk en upresset skuddmulighet, men avslutningen ble reddet av vertenes keeper Ben Ascroft.

Hamilton-kanon

I andre omgang tok United mer over, og Barlow var nære å sette 1-0 før Hamilton gjorde nettopp det, åtte minutter ut i andre omgang.

Med ei kanonkule fra 20 meter dundret han ballen i krysset bak en sjanseløs Ben Ascroft.

MANGLET: Angel Gomes.

Ledelsen ble senere doblet av nevnte Barlow som også fyrte av en kanon, fra noe kortere hold.

United så kanskje litt for komfortable ut, og etter 1-2 og 2-2 fra henholdsvis Curran og Thompson bestemte Jake Kenyon seg for å hindre Blackburn-scoring med hånda.

Det gikk som det måtte gå; Kenyon ble utvist, og Brad Lynch var kald fra straffemerket.

United manglet stjerner som Angel Gomes og Tahith Chong, som begge har vært viktige i McKennas suksessfulle debutsesong som U18-sjef.

Blackburn 3-2 (0-0) United

U18 Premier League
Brockhall, 18. feb. 2017

53. min.: 0-1 Hamilton
68. min.: 0-2 Barlow
72. min.: 1-2 Thompson
77. min.: 2-2 Curran
80. min.: 3-2 Lynch (str.)

United: Alex Fojtíček; George Tanner, Max Dunne, Lee O’Connor, Jake Kenyon 80; Indy Boonen (Harry Spratt, 82.), Callum Whelan, Ethan Hamilton (Thomas Sang, 59.), Josh Bohui; Aidan Barlow; Nishan Burkart.
Uben.innb.: James Thompson (keeper), Luca Ercolani, Faustin Makela.