Tapte byderbyet – nå er det krise

Joel Pereira har ikke imponert særlig for Hearts denne sesongen, men det er det ingen andre Hearts-spillere som har gjort heller, egentlig.

Pereira ser ut til å bli nyesjefen Daniel Stendels førstekeeper, men resultatene hittil under tyskeren har vært direkte svake, og på Boxing Day toppet det seg.

Hearts hadde tapt alle de tre kampene under Stendel – to av kampene mot bunnrivaler, men alt det ville nok vært glemt om Stendels lag kunne slått byrival Hibernian hjemme på Tynecastle.

Dessverre var Hearts for sene i gang, og bortelaget gikk opp i 2-0 etter to mål av Martin Boyle. Da Hearts begynte å våkne, så var det for sent.

Pereira gjorde en helt OK kamp i mål. Han glimret ikke, og han skal heller ikke ha skylden for baklengsmålene, men virket noe ukomfortabel i enkelte situasjoner (som da Hibernian nesten skrudde et hjørnespark i mål).

Hearts ligger helt sist på tabellen, med 3/4 poeng opp til neste lag (alt etter hvordan 16.00-kampene går), og 13 poeng bak byrivalen. Til sammenligning var de fire poeng foran på denne tida i fjor.

Vi kommer sannsynligvis tilbake med mer om de utlånte senere i romjula – men av naturlige grunner blir jo våre egne kamper vårt hovedfokus.