Taper millioner på tomt Old Trafford

Coronapandemien har ført til tomme tribuner i Premier League. Det koster penger.

Etter fire hjemmekamper uten publikum, er tapene allerede betydelige for Manchester United.

Har tapt 16 millioner pund

United har tapt fire millioner pund for hver eneste kamp som har blitt spilt for tomme tribuner på Old Trafford. Det skriver Daily Star.

Et enkelt regnestykke vil dermed si at klubben har gått glipp av 16 millioner pund i sesongavslutningen i Premier League, ettersom United spilte fire kamper på hjemmebane etter restarten.

Dette er selvfølgelig betydelige summer for klubben, idet man går inn i et overgangsvindu som etter all sannsynlighet vil bli kraftig preget av pandemien som herjer rundt om i verden.

TOMME TRIBUNER: Harry Maguire og kompani måtte gjennomføre sesongavslutningen på nærmest folketomme arenaer.

En klubb på Uniteds størrelse vil naturligvis være sterkere rustet til å takle en slik situasjon enn de fleste andre, men er samtidig blant de som taper mest penger på dette.

Klubben har tross alt det største klubbstadionet i England, og det sier seg selv at forskjellen på null supportere og 75.000 supportere er vesentlig.

Kan tape en milliard neste sesong

De virkelige skrekktallene derimot, kommer når man ser til neste sesong.

United kommer til å spille minst 22 hjemmekamper neste sesong (19 i Premier League, tre i Champions League). Legger man igjen fire millioner pund til grunn, resulterer dette i et tap på 88 millioner pund.

Det er over en milliard norske kroner.

Heldigvis har britiske muligheter uttalt at de har en målsetning om at tilskuerne skal være tilbake på stadion 1. oktober. Siden Premier League starter igjen 12. september, vil dette bety en eller to hjemmekamper uten publikum for United, så fremt smittetallene ikke blomstrer opp igjen i Storbritannia.

VIL IKKE SE SLIK UT: Snart kan tilskuerne vende tilbake til Old Trafford. Da vil de nok ikke stå like tett som her.

Likevel vil ikke dette bety at alt går tilbake til normalen.

The Times har tidligere skrevet at stadionkapasiteten rundt om i Premier League vil ligge et sted mellom 17 og 33 prosent etter tiltak for sosial distansering. Dermed vil ikke klubbene kunne innkassere like mye billettinntekter som vanlig.

Dette er fortsatt bedre enn ingenting, og man kan intet annet gjøre enn å krysse fingrene for at man unngår en ny smittebølge, selv om publikumsfrie stadioner i så fall er relativt irrelevante i den store sammenhengen.