Tap i ligaåpningen

Ryan Tunnicliffe (bildet) ga U18 ledelsen, uten at det hjalp.

United-juniorenes åpnet Academy League-sesongen på Carrington med 3-1-nederlag mot gjestene fra Southampton.

Det skjedde etter at Ryan Tunnicliffe først hadde sendt laget i en oppskriftsmessig ledelse etter vel et kvarters spill, med en flott avslutning etter fremspill fra Will Keane.

Etter scoringen fosset United stadig fremover i håp om å øke ledelsen, men Southampton sto imot og kunne noe heldige gå til pause med bare ett baklengsmål i protokollen.

Så rakner det

At ikke Paul McGuinness' mannskap hadde utnyttet sjanserekken, skulle få fatale følger tidlig i 2. omgang. Først fulgte utlikningsmål i det 49. minutt, og deretter, bare tre minutter senere, måtte keeper Johnstone igjen plukke ballen ut av nettmaskene, etter at Reece Brown hadde forårsaket straffespark til gjestene.

Det unge United-mannskapet, med syv førsteårsjuniorer fra start, begynte igjen å presse på, nå for en utlikning, og Robbie Brady, Ravel Morrison og Ryan Tunnicliffe kom alle til muligheter de med litt hell kunne ha utnyttet.

Isteden skjedde det som så ofte skjer når det ene laget flytter hele laget i angrep: Det andre laget utnytter rommene som oppstår, og det var nettopp det Southampton gjorde ved scoring nummer tre ti minutter før slutt. Deretter var det ingen vei tilbake for et United-lag som hadde dominert store deler av kampen.

KAMPFAKTA

United 1 (1) – 3 (0) Southampton

17. min.: 1-0 Tunnicliffe 49. min.: 1-1 Keegan 52. min.: 1-2 Preen (str.) 80. min.: 1-3 McNish

Laget: Sam Johnstone, Reece Brown (Larnell Cole, 83.), Zeki Fryers (Etzaz Hussain, 83.), Tom Thorpe, Scott Wootton, Ryan Tunnicliffe, Nicky Ajose, Ravel Morrison, John Cofie (Michael Ngoo, 66.), Will Keane, Robbie Brady

Uben.innb.: Sean McGinty, Jesse Lingard

Kilder: United Youth og ManUtd.com