Taklinger forbudt, maks fem spillere i én gruppe og desinfisering av banen og alt utstyr

Spillerne kan heller ikke kjøre sammen til trening og alle økter begrenses til 75 minutter. Dette er noen av tiltakene som skisseres i den ferske Premier League-rapporten som ble sendt ut til klubbene.

Premier League har pålagt klubbene en rekke strenge sikkerhetstiltak når spillerne nå returnerer til sine respektive treningsanlegg.

Samtidig er politiet på glid med tanke på at samtlige klubber skal få benytte sine egne stadionanlegg når Premier League eventuelt starter opp igjen, men ledelsene i flere engelske byer er skeptiske.

Strenge tiltak

Premier League har, ifølge en rekke britiske medier, sendt ut en detaljert rapport til samtlige klubber der det listes en rekke krav for at klubbene igjen skal få tillatelse til å gjenoppa treningene.

Blant disse kravene er: 

  • Alle taklinger vil bli forbudt.
  • Banene der treningene har funnet sted vil bli desinfisert.
  • Også alt utstyr som baller, mål, cornerflagg og kjegler vil også bli desinfisert.
  • Spillerne kan kun trene i grupper på maksimalt fem.
  • Samfunnets regler om sosial distansering vil også gjelde for spillerne.
  • Ingen treningsøkter kan pågå i mer enn 75 minutter.
MÅ HOLDE AVSTAND: Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams og Timothy Fosu-Mensah vil kun få anledning til å trene i mindre grupper på maksimalt fem spillere når United-spillerne igjen samles på Carrington.

I tillegg vil samtlige spillere testes minimum to ganger i uken. Spillerne må også svare på et egenmeldingsskjema før hver økt, og temperaturen til hver spiller vil sjekkes daglig.

BBC: – Mange spillere er fremdeles negative

Spillerne har også blitt fortalt at de ikke kan kjøre sammen til eller fra treningsfeltet, og at all bruk av offentlig transport, eller benyttelse av klubb-biler også er forbudt. Spillernes egne biler må også vaskes og desinfiseres jevnlig.

Spillerne har blitt orientert av klubbene og av spillerforeningen PFA om tiltakene.

BBC skriver imidlertid at PFA har mottatt flere henvendelser fra spillere, særlig fra dem som har underliggende problemer som astma, der spillere har uttrykt både bekymringer og reservasjoner mot å returnere til trening.

IKKE SLIK FØR OM NOEN UKER: United-spillerne trener dagen før Europa League-kampen mot Brugge under oppsyn av Ole Gunnar Solskjær. Den første tiden vil det ikke bli tillatt med taklinger og spillerne må følge reglene om sosial distansering.

Tiirsdag ettermiddag ble Paul Pogba, Andreas Pereira, Victor Lindelöf og Anthony Martial fotografert mens de trente i en park i Cheshire, noe de har anledning til å gjøre under de nye retningslinjnene fra myndighetene så lenge de holder en avstand på minimum to meter.

Onsdag skal det avholdes et møte mellom kapteiner og tillitsvalgte, Premier League, medisinsk personell og PFA. 

Myndighetene må godkjenne det neste steget i Premier League-klubbenes treningsplaner når troppene igjen skal trene samlet og kontakt vil være tillat

Politiet er på glid

Etter mandagens møte mellom ledelsen i Premier League og alle medlemsklubbene, ble det klart at samtlige lag ønsker å benytte sine egne hjemmebaner når, og om, Premier League gjenopptas.

POLITIET POSITIVE: Så lenge klubbene vil betale for sikkerhetstiltakene som holder fansen borte fra banene, er politiet på glid med tanke på at samtlige klubber skal få benytte sine egne anlegg.

Dette er en løsning politiet i utgangspunktet skal være positiv til så lenge klubbene selv betaler for sikkerheten til å hindre at fansen samler seg ved stadionanleggene.

Ledelsen i flere byer, deriblant London, har imidlertid uttrykt at de mener det er for tidlig å åpne opp for fotball igjen i sommer.  

Dette er den videre fremdriften:

Onsdag 13. mai: Spillerforeningen (PFA), og managerforeningen (LMA) vil snakke med sine representanter om retningslinjene.

Torsdag 14. mai: Møte mellom Premier League-ledelsen og PFA og LMA om de nye retningslinjene.

Torsdag 14. mai: Møte mellom kultur- og sportsministeren og forbundet (FA) og Premier League

Mandag 18. mai: Neste Premier League møte mellom ledelsen i ligaen og medlemsklubbene.

Mandag 18. mai: Spillerne kan returnere til trening i grupper under pålegg av restriksjonene nevnt ovenfor.

Mandag 25. mai: UEFAs tidsfrist for de ulike ligaene for å legge frem sine planer for å fullføre sesongene.

Mandag 1. juni: Myndighetenes foreløpige dato for å tillate eliteidrett for tomme tribuner

Fredag 12.juni: Premier Leagues foreløpige estimerte dato for når sesongen kan gjenopptas.

Kilde: BBC