– Jeg synes vi kan være stolte

U18-trener Kieran McKenna om neste steg for spillere som Angel Gomes, årets sesong og de perfekte rollemodellene.

Kieran McKenna har vært en respektert ungdomstrener i noen år, og er i tillegg United-fan. Derfor var det egentlig ganske perfekt at det var han som endte opp med å få U18-trenerjobben i Manchester United.

Der var det mye positiv utvikling å spore i løpet av sesongen, og McKenna er også fornøyd.

– Ja, jeg synes vi alle kan være stolte, både trenerapparatet og spillerne, av hvordan spillergruppen har prestert når det gjelder å representere klubben godt. Vi har vært veldig offensive og veldig aggresive gjennom hele sesongen, og har kunnet kjempe med alle, kanskje bortsett fra mot slutten mot Arsenal, og har vist at spillerne kan matche ethvert akademi i landet, sier McKenna til ManUtd.com.

McKenna nominerte Angel GomesCallum Whelan og Lee O’Connor til prisen som årets spiller (en pris førstnevnte vant). Gomes og O’Connor er førsteårsskolegutter, og kan til tross for en imponerende sesong fort ende opp med å bli nede på U18-laget siden klubben har en veldig bevisst politikk knyttet til det å ikke la spillere gå opp et nivå for tidlig. Uansett kommer de til å bli møtt med høyere forventninger, ifølge treneren.

– Det er en sterk liste av spillere som er tilgjengelige for oss igjen neste år, og om de spiller for U18-laget igjen, vil forventningene være enda høyere, eller så vil de kunne ta steget opp til U23-laget, som er [det neste] målet for dem alle. Jeg er sikker på at det vil bli interessant for alle å se hvordan de utvikler seg.

HAR DEBUTERT FOR A-LAGET: Angel Gomes.

Gode rollemodeller

De unge spillerne har i alle fall en rekke gode rollemodeller i klubben. Marcus Rashford og Jesse Lingard har tatt steget opp de siste årene, i tillegg til spillere som Timothy Fosu-Mensah.

Mot slutten av 2016/17 var det Axel Tuanzebe som imponerte for førstelaget, og McKenna skryter av disse rollemodellene.

– At Axel går inn og gjør det så godt i tøffe omgivelser kan bare hjelpe de som kommer gjennom i yngre klasser. (…) Jeg tror at i hele klubben, fra Jesse til Marcus til Axel, så er det noen fantastiske rollemodeller for unggutta so kommer gjennom nå. Gutter som virkelig har talent, men som også er gutter med en fantastisk innstilling, som viser vei for de yngre som følger.

LIGADEBUTERTE PÅ EMIRATES: Axel Tuanzebe.

Hele intervjuet med McKenna kan leses her. Les også tidligere ungdomstrener Paul McGuinness’ svært interessante spalte om Axel Tuanzebe her (+).