Supporterklubben på Turf Moor

120 av de reisende på Supporterklubbens tur til Manchester denne helgen fikk se Michael Keane storspille mot Southampton.

Denne helgen organiserer Supporterklubben tur til Manchester i forbindelse med Uniteds møte med Liverpool på Old Trafford søndag. De som reiser med våre flypakker befinner seg imidlertid i Manchester fra fredag til mandag, og Supporterklubben har ulike arrangementer for de reisende både fredag og lørdag.

Fredag var 30 stykker med på omvisning i Manchester med tidligere United-keeper Alex Stepney (som spilte 539 kamper og scoret to mål for klubben, og var med å vinne Europacupen i 1968), hvor blant annet Uniteds gamle treninganlegg The Cliff ble besøkt. Følget var også innom graven til Matt Busby og hadde en hyggelig pubstopp underveis.

Lørdag var det duket for tur til Burnley og Turf Moor for over 120 av de reisende.

Stor dag for ‘United-trio’

Etter en snau time på veien ankom Supporterklubben Turf Moor i Burnley. Førjulstiden i England er preget av juleklær av alle slag, og dette har også fotballklubbene tydeligvis lært seg å benytte seg av. Julenisseluer i Burnleys farger var i hvert fall å se på en rekke hoder både før og under kamp.

Kampen mellom Burnley og Southampton åpnet med et 45 minutter langt gjesp, en førsteomgang uten en eneste sjanse. For å understreke dysterheten valgte samtidig værgudene å åpne himmelens sluser idet andreomgang startet, og kombinerte regnet med en frisk vind som gjorde at Supporterklubbens reisende – som satt på de nederste radene på tribunen – fikk dette regnet midt i ansiktet. Der og da var det kanskje noen som stilte seg spørsmålet om hva i all verden de gjorde i Burnley.

Heldigvis bedret prestasjonene fra både spillere og værguder seg relativt raskt. Først sluttet det å regne. Deretter begynte lagene å skape sjanser, noe som ga en svært underholdende andreomgang, hvor spillere med tilknytning til United stod i fokus. Ashley Barnes, som scoret kampens eneste mål 20 minutter før slutt, har ingen kobling til de røde djevlene, men ex-red Tom Heaton i Burnley-målet ble kampens andre store helt da han reddet straffe fra Dusan Tadic noen minutter før Barnes’ mål. Michael Keane, som er på utlån til Burnley fra United, ble dessuten kåret til hjemmelagets beste av den lokale juryen, mens David Jones, som forlot United i 2007, spilte en god kamp på Burnleys midtbane.

De reisende med Supporterklubben fikk oppleve mål, god stemning på tribunen og storspill fra spillere med tilknytning til Manchester United. Ingen dårlig oppladning til helgens store høydepunkt, som utspiller seg på Old Trafford i morgen fra klokken 14.30 skandinavaisk tid!

Supporterklubben arrangerte også tur til The Hawthorns lørdag, hvor en mindre gruppe så West Bromwichs 1-0-seier over Aston Villa.

Turf Moor