Supportergrupper slakter «Project Big Picture»

MUST (den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust) har sammen med supportere av Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City og Tottenham gått med på å motarbeide «Project Big Picture». Det bekrefter de i en pressemelding.

Supportergrupperingene er imot at toppklubbene skal få mer makt i Premier League. De peker videre på at fotballen er som en familie og at den ikke fungerer om noen skal få mer enn andre.

– Vi er supportere som er heldige som støtter klubber som regelmessig sikrer seg de største inntektene i Premier League, men vi skjønner alle at fotball ikke fungerer slik. Det kreves en rettferdig behandling av ressurser slik at Premier League er konkurransedyktig, og at de lavere divisjonene blomster som en del av vår nasjonale idrett.

Supportergruppene støtter noen av forslagene som har kommet, men absolutt ikke alle.

– Selv om de klubbene vi holder med virker å ha tatt initiativ til Project Big Picture er det viktig at vi sier veldig klart at vi ikke støtter alle forslagene som har blitt lagt frem. 

– Vi er blant annet imot å gi makten til seks milliardær-eiere, og gå bort fra at hver klubb har én stemme.

Vi ber nå regjeringen og fotballmyndighetene om å jobbe hardt for å sikre en trygg framtid for alle klubber. Mange risikerer nå å forsvinne som følge av pandemien. Fansen må bli hørt så fort om mulig.

Her kan du lese hele pressemeldingen. 

Grunnen?

På søndag kunne Sam Wallace i The Telegraph avsløre at Manchester United og Liverpool skal ha tatt initiativ til et forslag som vil innebære store forandringer for fotballen.

FØRER AN: Liverpool og Manchester United skal stå bak forslaget «Project Big Picture».

Her er noe av det forslaget innebærer:

  • Premier League blir foreslått redusert fra 20 lag til 18 lag.
  • Det vil fortsatt være to direkte opprykksplasser fra Championship, og play-off om opprykk – men play-offen vil være for lagene på tredje-, fjerde- og femteplass (ikke sjetteplasslaget, som nå), i tillegg til at laget på 16. plass i Premier League blir med. Det vil altså være to direkte nedrykksplasser, mens laget på tredje siste plass går inn i play-off med de tre play-off-lagene fra Championship.
  • Det vil fortsatt være 24 lag i Championship, League One og League Two. Med andre ord vil de fire øverste divisjonene i så fall bestå av 90 lag, i stedet for 92.
  • Ligacupen og Community Shield blir avskaffet.
  • De ni klubbene som har vært i Premier League lengst – noe som nå inkluderer de seks store – vil diktere hvordan hvordan ligaen styres. Det er nå slik at hver klubb har én stemme, og at hver stemme teller like mye. I tillegg blir da også ordningen om at en trenger 14 stemmer for å få gjennomslag for endringer avskaffet. De ni klubbene vil være Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Tottenham, Everton, Southampton og West Ham, og det vil være nødvendig med seks av ni stemmer for å få gjennomslag i den nye strukturen.

Les også: – Vil nedlegge veto mot ønsket om å totalforandre engelsk fotball 

Les også: – Slik vil United og Liverpool totalforandre engelsk fotball