Styrte skuta: Nemanja Matic.

Styrte fra første sekund

SPILLERBØRS: Nemanja Matic viste allerede i sin første opptreden hvorfor han kan gjøre underverker for United-midtbanen.

Manchester United vant generalprøven mot Sampdoria før den europeiske supercupfinalen 2-1 etter scoringer av Henrikh Mkhitaryan og Juan Mata.

José Mourinho stilte med et antatt toppet lag i en 3-5-2-formasjon og gikk etter hvert over til en 4-2-3-1 de siste 30 minuttene, med flere innbyttere på banen.

Journalist Eivind Brennhovd Holth har vurdert spillernes prestasjoner.

David de Gea – 5

Småabsurd når spanjolen må ut i full strekk på pasningen fra lagkamerat Blind i forkant av 1-0. Uvanlig miss i redningsforsøket på Sampdorias utligning, hans tredje baklengs i sommer.

Antonio Valencia – 7

Hurtigtoget fra Ecuador er kanskje den spilleren som nyter best av den nye 3-5-2-varianten. Trent på innlegg i ferien? Treffer Mkhitaryan med to strøkne innlegg i første omgang. Delvis skyldig når han selger seg i forkant av 1-1-målet.

Victor Lindelöf – 6

Det er fortsatt en viss usikkerhet knyttet til svensken. Flere klareringer til feil mann og er nær ved å sette ballen i eget mål på et frispark rett før pause. Trives nok best i en ordinær forsvarsfirer.

Chris Smalling – 6

Virker relativt stødig etter sju oppkjøringskamper, samtidig som det hører med til historien at Sampdoria ikke satt United-forsvaret på de store prøvene.

Daley Blind – 4

Sliter defensivt og roter framover. Får nesten navnet sitt i feil målprotokoll når han spiller De Gea i blinde, selv om det skal sies at United-keeperen posisjonerer seg vel langt til venstre. Spilleren som er lengst unna formen?

Matteo Darmian – 7

En uvanlig offensiv forestilling av italieneren. Langt fra samme trussel som backkollega Valencia, men mye involvert. Følsomt innlegg til Mkhitaryan på 1-0.

Andreas Pereira – 5

Etter en god kamp i Oslo, ble det bare nesten i Dublin. Slet med å få hjørnesparkene over første stolpe og hadde flere balltap. Vil likevel alltid ha ballen.

Nemanja Matic – 7

Viser allerede i sine første 45 minutter hvorfor han var så sterkt ønsket av Mourinho. Styrer midtbanen foran forsvaret og bryter Sampdoria gang på gang, ofte høyt i banen.

Paul Pogba – 6

To crossere med krem på når han slår diagonalt på Valencia. Ellers ikke helt i fyr og flamme. Et skuddforsøk over rett før pause.

Henrikh Mkhitaryan – 7

Frisk innledningsvis. Ingen tilfeldighet at Mkhitaryan er først og sist på ballen på kontringen som gir 1-0. Kunne scoret hatttrick med hodet før han byttes ut i pausen.

Romelu Lukaku – 6

Viser noen av strengene han kan spille på. Og det låter bra. Alltid på jakt etter scoring. Én målsjanse før pause når han drar seg inn fra høyre og fyrer.

Innbyttere

* minst 30 minutter

Juan Mata – 7

Matchvinner! Rolig som skjæra på tunet når han triller inn vinnermålet. Må finstille frisparkfoten før sesongstart.

Marouane Fellaini – 6

Mye ball innledningsvis i andre omgang. Kjemper og kriger som vanlig.

Michael Carrick – 6

Gjør jobben han er satt til å gjøre i andre omgang, ved unntak av et stygt balltap på egen banehalvdel.

Ander Herrera – 6

Ikke like mye involvert som vi ønsker oss. Et godt forsøk med hodet fra vanskelig vinkel. Nær Scholes-scoring på volley direkte fra hjørnespark.

Anthony Martial – 7

Det lå i lufta at Martial kunne bli avgjørende. Langt større trussel med ballen i beina enn i fjor og finner Mata med en enkel pasning på 2-1.

Marcus Rashford – 6

Burde spilt Martial i stedet for å utfordre Sampdoria-forsvaret alene, selv om det blir et farlig frispark ut av det.