Stolpetreff, smultringer og storseier

Paul Pogba var svært nær både mål og målgivende for Frankrike, mens David de Gea, Victor Lindelöf og Nemanja Matic spilte på seg selvtillit før VM.

Fotball-VM i Russland er bare dager unna, og lørdag kveld var det generalprøver for fire United-spillere før avreise til mesterskapet.

Disse var i aksjon: Nemanja Matic for Serbia, Victor Lindelöf for Sverige, David de Gea for Spania og Paul Pogba for Frankrike.

David de Gea – Spania – Tunisia 1-0:

David de Gea hadde en rolig dag på jobben og tok det lille som kom da han spilte hele kampen og holdt nullen for Spania.

Rødtrøyene, en av favorittene til å vinne VM, stanget og stanget mot Tunisia, men fikk omsider hull på byllen når Diego Costa serverte Iago Aspas like før full tid. Dermed ble det til slutt en knepen, men lite overbevisende seier for Spania.

Kampfakta: Scoring, Spania: Iago Aspas.

Paul Pogba – Frankrike – USA 1-1:

En revansjesugen Paul Pogba spilte hele kampen og var svært nær scoring i Frankrikes 1-1-kamp mot USA. Uniteds midtbanemann var mye involvert og traff stolpen med et kanonskudd allerede etter fem minutter. Like etterpå var han frempå med en lekker utsidepasning til Olivier Giroud, som trolig ble snytt for straffe.

Frankrike styrte kampen, men fikk seg en skikkelig kalddusj helt på tampen av førsteomgang og gikk i garderoben med 0-1 etter scoring av Julian Green. Kylian Mbappe dukket imidlertid opp på tampen og sikret uavgjort for Frankrike, som har mye å rette på før åpningskampen i VM.

Kampfakta: Scoring, Frankrike: Kylian Mbappe. Scoring, USA: Julian Green.

Nemanja Matic – Serbia – Bolivia 5-1:

Nemanja Matic startet kampen sammen med United-linkede Sergej Milinkovic-Savic og fikk én omgang for Serbia i generalprøven til VM før han ble erstattet av Crystal Palace-spiller Luka Milivojevic i pausen. Da ledet Serbia hele 4-0.

Kampen endte til slutt med en knusende 5-1-seier til Matic og Serbia, som dermed kan reise til Russland stinne av selvtillit etter en glimrende generalprøve.

Kampfakta: Scoringer, Serbia: Aleksandar Mitrovic (3), Adem Ljajic, Branislav Ivanovic. Scoring, Bolivia: Jhasmani Campos.

Victor Lindelöf – Sverige – Peru 0-0:

Victor Lindelöf spilte hele generalprøven og bidro til smultring for Sverige i den målløse 0-0-kampen mot formsterke Peru, som stod med fire strake seiere før kampen.

Midtstopperen er fast inventar på det svenske landslaget og får etter alle solemerker tillit fra start når VM sparkes i gang.