– Strålende forrige landskamper

England-manager Gareth Southgate begrunner Marcus Rashford-uttaket.

Forrige uke annonserte Southgate landslagstroppen til England, som blant andre inneholdt Marcus Rashford, Phil Jones, Chris Smalling og Jesse Lingard.

Ingen Wayne Rooney ble tatt ut. Det ble i stedet hans 12 år yngre lagkamerat, Rashford.

Southgate mener Rashford gjorde det svært godt da unggutten kom innpå mot Tyskland og Litauen i mars.

– Bidragene hans for landslaget i mars var strålende. Ikke bare i kampene, men han hadde også god innflytelse på laget på trening og gjennom hele samlingen, sier Southgate ifølge Sky Sports.

– Seniorspiller

– I mine øyner er han en seniorspiller, sier Southgate om Rashford.

Southgate måtte svare på hvorfor Rashford ikke skal spille U21-EM i Polen denne sommeren. Han har nemlig tidligere gitt indikasjoner på at han har ønsker at yngre spillere skal få turneringserfaring i sommer.

ENGLAND-SJEF: Gareth Southgate.

Derfor skal han ikke spille U21-EM

– Når en prater om unge spillere er en nødt til å se hva som er best for hver og en. Dersom jeg hadde hatt denne samtalen med Marcus i november/desember hadde jeg nok tenkt at han skulle spille U21-EM. I løpet av sesongen har han imidlertid blitt en langt mer sentral spiller for Manchester United, sier Southgate.

– Han har færre U21-kamper enn Eric Dier, og vi ville aldri hatt denne samtalen med ham, sier han videre.

Ros av engelsk presse

Engelske medier var blant de som ble overbevist av Rashford i forrige landslagssamling. Selv om han fikk bare 50 minutter totalt, mot England og Litauen, rakk han å imponere.

Independent gav ham en 7-er på børsen med følgende begrunnelse: – Han terroriserte sine motstandere, skar kontinuerlig innover i banen, og var særdeles uheldig som verken fikk krone innsatsen med scoring eller assist.

The Sun skrev at United-unggutten både  var modig og god nok til å ta imot mer ansvar i fremtiden, og at han fortjener en mer sentral plass i Southgates England.