– Stort press på Lukaku

Ryan Giggs mener Martial, Rashford og Mkhitaryan også må ta ansvar.

Nylig signerte Manchester United storvokste Romelu Lukaku i håp om at noen endelig kan gjøre mål av innlegg og sette store sjanser. Effektivitet har vært Uniteds største mangel det siste året. Det skal Lukaku nå gjøre noe med.

Giggs forteller til Telegraph at belgieren kommer til å få et stort press på seg, og at de øvrige angriperne dermed må ta steget opp for å ta bort noe av presset.

– Hovedgrunnen til at José hentet Lukaku er scoringer og at han kan snu alle disse uavgjortkampene på Old Trafford til seirer. Det kommer til å være mye press på ham, men de andre må også ta steget opp og score mer, sier Giggs.

Må levere

Videre navngir han spillere som bør prestere bedre enn de gjorde i fjor.

– Anthony Martial, Marcus Rashford og Henrikh Mkhitaryan må doble statistikken deres. Selv om det meste av presset er på Lukaku, vil det merkes på hele laget, sier han.

Giggs advarer om et publikum som forventer mye og at det ikke er bare-bare å ikle seg United-trøya.

LUKAKU: Målscorer – men takler han den mentale biten?

Mentalitet

– En kan bare se i kamp om han har hva som trengs eller ikke. Det er noen kamper der en forsøker å bryte ned et lag, for eksempel da United møtte Burnley sist sesong, og en hører buing allerede etter første feilpasning eller bom. Slikt må en håndtere, sier Giggs.

– Michael Owen, Andy Cole, Ruud van Nistelrooy, og alle disse store spissene, bommet på sjanser, men mentaliteten deres var alltid «neste gang scorer jeg». Alle vet at Lukaku kan score mål, men det handler om den mentale styrken som trengs for å ha troen på at målet vil komme etter å ha gått et par kamper uten scoring.