Tre av våre utlånte var i aksjon på årets første dag, før fire til spilte dagen etterpå.

Birmingham City 1-3 Middlesbrough

Birmingham var inne i en god periode, men har nå tapt tre kamper på rad.

Denne gangen var det Michael Carricks Middlesbrough som ble for sterke, og det skal selvsagt sies at det absolutt ikke er en skam å tape mot et såpass formsterkt lag.

Hannibal Mejbri spilte fra start, og det i en mer offensiv rolle enn vanlig, og det fungerte ikke så godt for Birmingham. Mejbri ble byttet ut i det 65. minutt da hjemmelaget gjorde et kvadruppelbytte i håp om å snu kampen.

Hannibal får karakteren 5,5 på spillerbørsen til Birmingham Mail. Han får ros for press-spillet sitt når Boro hadde ballen, men det påpekes at Birmingham skapte så lite at han egentlig aldri ble noen trussel.

Ex-red Tahith Chong scoret for øvrig Birminghams mål.

hannibal051022
TAPTE MOT CARRICK: Hannibal Mejbri og Birmingham.

Stoke City 0-1 Preston North End

Etter tre tap på rad kom Preston tilbake på vinnersporet da de vant 1-0 borte mot Stoke City etter en sen scoring.

Álvaro Fernández spilte hele kampen for bortelaget.

Han hadde ingen stor kamp, og får karakteren 5 på spillerbørsen til lancs.live.

De skriver at han løp frem og tilbake hele kampen, og at han prøvde å bidra med den lille ekstra gnisten i andreomgangen. Han skal ha vært litt uberegnelig både offensivt og defensivt, men sluttet uansett ikke å prøve.

Preston ligger like over midten av tabellen, og avstanden opp til playoff er ikke lang.

Stoke City v Preston North End - Sky Bet Championship
VANT MOT STOKE: Álvaro Fernández og Preston North End.

Heart of Midlothian 3-0 Hibernian

Omsider fikk Will Fish sjansen fra start for Hibs, men manager Lee Johnson gjorde det ikke akkurat enkelt for United-spilleren. For det første ble Fish plassert på høyrebacken hvor han nok strengt tatt ikke passer spesielt godt, og for det andre var det altså i en bortekamp mot erkerivalen Fish endelig fikk sjansen.

Det ble en brutal opplevelse. I løpet av de første ti minuttene sviktet Fish da han ikke klarte å skjerme ballen ut skikkelig, og Hearts fikk tak i ballen og scoret. Fish ble byttet ut i pausen.

Fish fikk karakteren 4 på spillerbørsen til Edinburgh Evening News.

Hearts vant til slutt hele 3-0 i derbyet.

Høydepunktene fra kampen (Fish-feilen helt i starten):

Montpellier 1-2 Marseille

Marseille vant 2-1 borte mot Montpellier, og har nå vunnet fire kamper på rad.

Eric Baillys comeback fortsatte med at han startet denne kampen, og han spilte frem til Marseille gjorde et trippelbytte i det 66. minutt. På det tidspunktet ledet Marseille 2-0, så baklengsmålet kom ikke med ivorianeren på banen.

Bailly skal ha levert en god kamp.

bailly070922
VANT: Eric Bailly & co.

Nottingham Forest 1-1 Chelsea

Nottingham Forest spilte en glimrende andreomgang, og klarte å ta poeng hjemme mot Chelsea etter å ha havnet under.

Dean Henderson kunne ikke spille i romjula siden Manchester United var motstander, men han var selvsagt tilbake på laget til denne kampen. Han hadde ikke sin travleste dag på jobb, og kan ikke sies å ha vært grunnen til det pussige baklengsmålet, selv om han fremstod noe passiv i situasjonen.

Henderson fikk karakteren 6 av Nottingham Post.

Høydepunktene fra City Ground:

Blackpool 1-1 Sunderland

Amad Diallo har vært en nøkkelspiller for Sunderland, og hadde scoret seks mål på de siste ti kampene før dette oppgjøret, men gikk målløs av banen da Sunderland spilte 1-1 borte mot Blackpool.

Han var uansett meget god på Bloomfield Road – kommentatoren omtalte ham som «briljant» – og ivorianeren kunne fort utgjort forskjellen. På overtid i førsteomgangen skjøt han i tverrliggeren, og noen minutter før kampslutt så burde han endt opp med en målgivende da han slo ballen bortimot perfekt inn til Ross Stewart, som for en gangs skyld sviktet fremfor mål.

– Igjen helt fortryllende med ballen, og en viktig del av grunnen til at Sunderland klarte å snu kampen. En skikkelig lederfigur når det gjelder det å være spillbar hele tiden, skriver Sunderland Echo, som gir Amad karakteren 8 på spillerbørsen.

Birmingham City v Sunderland - Sky Bet Championship
SPILTE GODT: Amad Diallo.

Bradford City 3-2 Salford City

To lag styrt av to ex-reds – Mark Hughes for Bradford City, og Neil Wood for Salford City – og det ble en målrik affære på Valley Parade, som til slutt endte med en 3-2-seier til hjemmelaget.

Ethan Galbraith scoret sist, og han spilte hele kampen her, men uten å bidra til målpoeng denne gangen.

Det er fortsatt kort vei opp til playoff (hvor bl.a. Bradford ligger) for Salford City, og nå blir det viktig å slå tilbake i neste ligakamp mot enda et opprykksjagende lag, nemlig Northampton.