Holdt nullen – igjen

DE UTLÅNTE: Ny god dag for Dean Henderson, men det var ikke alle utlånte United-keepere som hadde en spesielt god lørdag.

Fiorentina 1-4 AS Roma

AS Roma gjestet Firenze fredag kveld, og Chris Smalling var tilbake etter å ha vært ute med en skade.

To raske mål sendte Roma opp i en 2-0-ledelse, før Fiorentina reduserte ved Milan Badelj. Lorenzo Pellegrini satte senere inn 3-1 for bortelaget med en finfin avslutning, før Zaniolo mot slutten fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Smalling var involvert i baklengsmålet med en litt under middels klarering rett i forkant av målet, men så stort sett ut til å klare seg bra, og hadde spesielt én takling mot slutten av oppgjøret som utmerket seg. Offensivt hadde han et headeforsøk etter et hjørnespark, men den ballen kom litt for overraskende på ham, og ble aldri farlig.

Roma er på fjerdeplass i Serie A, med seks poeng nedover til femteplassen i skrivende stund (altså med én kamp mer spilt).

KNUSTE FIORENTINA: Chris Smallings Roma.

Brighton & Hove Albion 0-1 Sheffield United

Dean Henderson og Sheffield United er utrolig gode på bortebane, og har ikke tapt en bortekamp siden Brighton-manageren slo dem som Swansea-manager i januar.

Denne gangen klarte ikke Potter å stoppe dem, og Henderson holdt attpåtil nullen igjen.

Sheffield United er i skrivende stund på femteplass i Premier League. Deres evne til å holde buret rent er en viktig del av det.

VANT: Dean Henderson og Sheffield United.

Hamilton Academical 2-1 Heart of Midlothian

Det ser ut til at Joel Pereira foreløpig har vunnet kampen om keeperplassen under nyesjefen Daniel Stendel, etter at det har vært mye rotering på keeperplassen i det siste.

Her var bunnlaget Hamilton motstander, og Hearts’ utfordringer fortsatte. De endte opp med å tape igjen.

Hearts er nå helt nederst på tabellen, med tre poeng opp til nettopp Hamilton på kvalifiseringsplass. Fryktelig for et lag som på denne tiden i fjor var helt i toppen.

NEDERST PÅ TABELLEN: Joel Pereira og Hearts.

Burton Albion 3-1 Rochdale

Kieran O’Hara stod som vanlig i mål for Burton Albion.

Allerede før to minutter var spilt måtte han plukke ballen ut fra eget nett, men Burton brukte ikke så lang tid på å snu kampen (i det 18. minutt stod det 2-1).

Det endte til slutt 3-1 for O’Hara & co, som ligger rett under midten på tabellen.

Morecambe 2-1 Newport County

Morecambes største sjanse til å overleve har i perioder sett ut til å være at Macclesfield kollapser (som klubb, og ikke bare som lag). Formen har ikke blitt særlig bedre etter at Derek Adams tok over klubben, men her slo de tilbake med en finfin 2-1-seier hjemme mot Newport.

George Tanner spilte hele kampen for hjemmelaget.

VANT: George Tanner og Morecambe.

Stalybridge Celtic 1-3 Mickleover Sports

Stalybridge var en del poeng fremfor gjestene, men det så ikke slik ut på Bower Fold denne lørdagsettermiddagen.

Alex Fojticek startet kampen, men hadde en svart dag på jobb. Det stod allerede 1-3 da han ble utvist i det 71. minutt, og laget straffespark. Det ble bom på straffesparket, og Mickleover fikk også et rødt kort, men det ble uansett tap for Stalybridge.

Stocksbridge Park Steels 0-3 Kidsgrove

Jacob Carneys låneavtale med Steels har blitt forlenget, men det hjalp dem ikke i dette stygge hjemmetapet mot Kidsgrove.

Andre:

• Bolton er nå bare to poeng bak Southend selv om de har fire kamper færre spilt, og selv om de har fått 12 minuspoeng. Det sier sitt om hvor fryktelige Southend har vært denne sesongen Den siste tida har Ethan Hamilton mistet plassen på laget, og han var ikke med i denne heller. Bolton vant 3-2 mot Southend.
  • Cameron Borthwick-Jackson er fortsatt ikke tilbake fra skade, og var ikke involvert for Tranmere.
  • Alexis Sánchez er foreløpig ikke tilbake fra skade, og er dermed ikke med i Inter-Genoa.