Hollywood-stjerner i motvind

PREVIEW: Manchester United møter et formsvakt Los Angeles Galaxy med flere kjenninger i sin første oppkjøringskamp natt til søndag.

Når Manchester United og Los Angeles Galaxy sparker i gang sommerens første treningskamp, markerer det samtidig starten på José Mourinhos andre oppkjøringsperiode som United-manager.

Mens fjorårets opphold i Kina blir husket som en nærmest katastrofal oppladning med elendige værforhold, skal de første dagene ved University of Los Angeles ha gitt laget en god start på sommeren, selv om en slags nabokrangel med Real Madrid har foregått bak kulissene.

– Noen ganger er fasilitetene gode, men organiseringen kaotisk. Her er begge deler bra. Jeg har lett etter en feil siden jeg var her for første gang i 2004, men jeg har fortsatt ikke funnet noen. Spillerne liker seg her, og dette landet gir oss fotball-folk en frihet som vi ikke får andre steder, sånn at spillerne kan ha et sosialt liv, sa Mourinho på fredagens pressekonferanse.

PRESSEKONFERANSE: José Mourinho under fredagens pressekonferanse i Los Angeles.

På StubHub Center i Los Angeles kan vi få se både Romelu Lukaku og Victor Lindelöf i aksjon med United-trøye nummer ni og to for første gang.

Likevel er det faktisk usikkert om LA Galaxy klarer å fylle stadion som tar 27.000 tilskuere. Manchester United har sørget for enorm oppslutning på tribunen ved tidligere besøk i USA, men fredag var kun 19.000 av billettene solgt. Noe av grunnen skal være høye priser, ifølge Daily Mail.

Lagene møttes også sommeren 2014 da mannskapet til Louis van Gaal knuste amerikanerne hele 7-0 på Rose Bowl Stadium etter scoringer av Danny Welbeck, Wayne Rooney (2), Reece James (2) og Ashley Young (2).

Kampen spilles natt til søndag skandinavisk tid, med avspark klokken 04.00. Oppgjøret sendes direkte på TV 2 Sport Premium i Norge.

Manchester United

Det eneste vi vet med sikkerhet før kampen mot LA Galaxy er at David de Gea og Joel Castro Pereira skal stå hver sin omgang.

– Sergio Romero spiller ikke den første kampen. David de Gea og guttungen (Pereira) spiller 45 minutter hver, sa Mourinho da han avbrøt en MUTV-innspilling under tirsdagens treningsøkt.

Resten av laget vil etter all sannsynlighet bli satt sammen på grunnlag av spillernes fysiske tilstand. Det er nok bare å innstille seg på feriepreget fotball og mange bytter.

På fredagens pressekonferanse ble Mourinho spurt om både Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic, men sa ingenting om skadesituasjonen. Det som er sikkert er at kampen kommer for tidlig for Marcos Rojo, Luke Shaw og Ashley Young som antageligvis ikke vil være involvert i noen av oppkjøringskampene.

Troppen: David de Gea, Sergio Romero, Joel Castro Pereira, Eric Bailly, Phil Jones, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Daley Blind, Axel Tuanzebe, Timothy Fosu-Mensah, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Luke Shaw, Demetri Mitchell, Ander Herrera, Paul Pogba, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Scott McTominay, Jesse Lingard, Anthony Martial, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan, Ashley Young, Andreas Pereira, Marcus Rashford, Romelu Lukaku.

Los Angeles Galaxy

Hollywood-laget de fleste i Europa forbinder med David Beckham har ikke helt den samme glamouren i dag som da den tidligere United-stjerna skulle selge inn «soccer» til amerikanerne for ti år siden.

LA Galaxy ligger på 8.-plass av de elleve lagene i avdeling vest med kun én hjemmeseier på ni forsøk og har tapt sine tre siste kamper. I fjor ble de slått ut i sin semifinale i MLS-sluttspillet.

Laget består som nevnt ikke av de store stjernene, selv om klubben har blitt nevnt i forbindelse med fremtiden til Zlatan Ibrahimovic.

– Det ligger i Galaxys DNA å tiltrekke seg verdensklassespillere, så vi er alltid på utkikk, uttalte hovedtrener Curt Onalfo, som har ledet laget siden 2014, nylig, ifølge Daily Mirror.

GALAXY-SIGNERING: David Beckham under presentasjonen som LA Galaxy-spiller i 2007.

Noen kjente navn er det likevel. Ashley Cole har vært i klubben siden han kom fra Roma for halvannet år siden og Giovani dos Santos – tidligere Barcelona- og Tottenham-spiller – har scoret seks seriemål og spiller med drakt nummer ti.

– Dette er en fin utfordring for oss. Det vil bli en god erfaring for alle spillerne, spesielt de unge. Det er ikke hver dag du får spille mot et av de beste lagene i verden, uttalte Dos Santos til klubbens nettsted tidligere denne uken.

NUMMER TI: Giovani dos Santos.

Andre navn vi drar kjensel på er Jermaine Jones og Jelle Van Damme som begge har spilt i europeisk fotball, mens ghanesiske Emmanuel Boateng har en fortid i svenske Helsingborg.

For øvrig består laget hovedsakelig av amerikanere, i tillegg til noen franskmenn og portugisere. For få dager siden ble nederlandske Pele van Anholt klar for klubben.