KHIMKI, RUSSIA - OCTOBER 04: Ahmed Musa (L) of PFC CSKA Moscow challenged by Aleksei Kozlov of FC Dinamo Moscow during the Russian Premier League match between FC Dinamo Moscow and PFC CSKA Moscow at the Arena Khimki Stadium on October 04, 2015 in Khimki, Russia. (Photo by Epsilon/Getty Images)

Sterke seire for CL-motstand

CSKA Moskva og PSV med sterke borteseire i helgen, mens Wolfsburg ble senket av en nordmann.

Manchester United var ikke alene om å spille på bortebane denne helgen. Samtlige av lagene i gruppe B spilte borte i helgen, og det ble to seire og ett tap for Uniteds motstandere.

Borussia Mönchengladbach 2-0 Wolfsburg

Reisingen var ikke over for Wolfsburg, og neste destinasjon på kartet var Borussia Mönchengladbach. Hjemmelaget har fått en dårlig start på sesongen, og før kampen mot Wolfsburg stod de med kun seks poeng på syv kamper.

Wolfsburg, med sine tolv poeng, dro til Mönchengladbach i god tro om å slå tilbake etter tapet mot United, men en nordmann med navn Håvard Nordtveit ville det annerledes. Da kampen nærmet seg slutten stod det fortsatt målløst mellom lagene som begge trengte full pott.

15 minutter før slutt kom kampens første scoring, signert Håvard Nordtveit som kun hadde vært på banen i syv minutter. Hjemmelagets fans hadde så vidt rukket å slutte å juble 1-0 scoringen før Mönchengladbach doblet ledelsen tre minutter senere og sikret seieren.

Wolfburgs lag: Benaglio, Jung, Klose, Naldo, Rodriquez, Caligiuri, Guilavogui, Arnold(Bendtner 81.), Schäfer(Dost 69.), Kruse, Schürrle
Uben.innb: Casteels, Träsch, Dante, Draxler, Gustavo

NYTT TAP: Wolfsburg-manager, Dieter Hecking, måtte se laget sitt tape for 2.gang denne uken.
NYTT TAP: Wolfsburg-manager, Dieter Hecking, måtte se laget sitt tape for 2.gang denne uken. Her fra kampen mot Manchester United i midtuken.

Dinamo Moskva 0-2 CSKA Moskva

I helgen spilte de borte, men de måtte ikke reise langt til byrival Dinamo Moskva. Etter en målløs 1.omgang var det CSKA Moskva som trakk det lengste strået, og får beholde 1.plassen i den russiske ligaen gjennom hele landsslagspausen.

Det var svenske Pontus Wernbloom som sendte bortelaget i ledelsen like etter pausen. Midtbanespilleren kom høyest i feltet på et innlegg og Dinamos keeper måtte se seg slått av den 187 cm høye svensken. 30 minutter senere satte den hurtige spissen, Ahmed Musa, inn CSKAs andre og siste mål for dagen. Musa scoret også i midtuken mot PSV.

CSKA Moskvas lag: Akinfeev, Berezutskiy, Fernandes, Ignashevich, Shchennikov, Dzagoev, Natcho(Eremenko 40.), Tosic(Milanov 70.), Wernbloom, Doumbia(Cauna 78.), Musa
Uben. innb: Chepchugov, Vasin, Panchenko, Nababkin, Golovin

Ajax 1-2 PSV Eindhoven

STANGET INN 1-0: Svenske Pontus Wernbloom ga CSKA ledelsen like etter pause mot Dinamo Moskva.

PSV så mulighetene for poeng mot serielederen Ajax, og den sjansen tok de. 51 154 fikk se PSV klatre opp til en 4.plass med en sterk 2-1 seier.

Det tok ikke lang tid før PSV rystet serielederen. Syv minutter inn i kampen tråklet Gaston Pereiro gjennom Ajax-forsvaret i sin første start for PSV. Uruguayaneren driblet seg nydelig forbi 2-3 mann før han banket til og sendte ballen i nettaket. Ledelsen varte ikke lenge for PSV, og Ajax svarte kun tre minutter senere da 22 år gamle Amin Younes sendte avgårde et nydelig plassert skudd forbi PSVs sisteskanse Jeroen Zoet.

Kampen roet seg betraktelig etter dette og da kampen nærmet seg slutten så det ut til å ende med poengdeling, men Pereiro ville det annerledes. Som nevnt startet han sin første kamp siden han ankom PSV i sommer, og han kunne neppe drømt om en mye bedre start. 12 minutter før slutt ble Pereiro slått igjennom og satte fart fremover. Vingen tok et steg innover i banen før han gjorde som Younes og plasserte ballen lekkert i målet.

PSVs lag: Zoet, Moreno, Arias, Bruma, Brenet, Guardado(Maher 72.), Pröpper, Hendrix(Schaars 89.), Narsingh(Bergwijn 86.), Locadia, Pereiro
Uben. innb: Pasveer, Vloet, de Wijs, Poulsen

NY JUBEL: Narsingh og Bruma var begge med i PSVs 2-1 seier over Ajax. Her fra 2-1 seieren mot United.