Sterke etter landskamper

Landskamper forstyrrer rytmen – eller gjør de egentlig det?

Da kan vi med lettelse konstatere at den fryktede landslagspausen omsider er over for denne gang. Og, bortsett fra skaden som ble rapportert på Henrikh Mkhitaryan etter forrige ukes ubetydelige vennskapskamp mellom Armenia og Tsjekkia, ser den ut til å ha forløpt uten mén for noen andre av Uniteds representasjonsspillere. 

Skaden på Mkhitaryan skal heller ikke være særlig alvorlig, men det er likevel fortsatt for tidlig å si om han rekker lørdagens Manchester-derby på Old Trafford eller ikke.
Det samme kan sies om spillerne som så sent som grytidlig onsdag morgen var i aksjon i Sør-Amerika. Døgnville Sergio Romero, Marcos Rojo og Antonio Valencia, må alle bevise at de er 100 prosent klare for oppgaven før de eventuelt får grønt lys av en granskende José Mourinho.

12 poeng av 12 mulige

Men kanskje er det ikke noe stort problem om så ingen av dem blir klare. Så sent som forrige sesong viste nemlig United seg å være klubben som best taklet overgangen fra landslagsfotball til Premier League-hverdagen. 

Beviset på det er at klubben tok full pott i samtlige fire kamper som ble spilt umiddelbart etter de respektive landslagspausene.

For temmelig nøyaktig et år siden ble for eksempel Liverpool (bildet over) utspilt og nedsablet med 3-1 på Old Trafford like i kjølvannet av representasjonsoppgaver utenlands. Halvannen måned senere, etter nok en landslagspause, ble det knusende 3-0 over Everton på Goodison Park, mens Watford ble beseiret 2-1 på Vicarage Road etter novemberpausen. Til slutt, etter vennskapslandskampene i april, fikk Everton nok en gang unngjelde, denne gang med 1-0 på Old Trafford.

Sep.: United 3-1 Liverpool
Okt.: Everton 0-3 United
Nov.: Watford 1-2 United
Apr.: United 1-0 Everton

roo
GOODISON PARK, 17. oktober 2015: Wayne Rooney fastsetter sluttresultatet til 3-0 over Everton.

City: 9 av 12

Tilsvarende tall for lørdagens Old Trafford-gjester fra Etihad, viser at de vant tre av sine oppgjør og tapte ett. De lyseblå innledet med 1-0-seier over Crystal Palace på Selhurst Park, og fulgte opp med knusende 5-1 over Bournemouth foran egne fans. Deretter gikk det imidlertid fullstendig galt for Manuel Pellegrinis mannskap. Etter 90 minutter mot gjestene fra Liverpool, viste nemlig lystavlen de ydmykende sifrene 1-4! Det var et nederlag som sved godt, og som fortsatt ikke var glemt da Bournemouth ble slaktoffer (igjen), denne gang med 4-0 på samme arena i april.

Sep.: Crystal P. 0-1 City
Okt.: City 5-1 Bournemouth
Nov.: City 1-4 Liverpool
Apr.: City 4-0 Bournemouth

Så får vi se da hva som skjer til helgen, og om United klarer å fortsette trenden fra i fjor!

Fjorårets «post-landskamptabell»:

Klubb Poeng
1.  Man. United 12
2. Leicester, Middlesbrough 10
4. City, Arsenal, Chelsea 9
7. Tottenham, Burnley, West Bromwich__ 8
_10._ Stoke 7
11. Everton 6
12. Hull, Liverpool 5
14. Sunderland, West Ham 4
16. Watford 3
17. Swansea, Southampton 2
19. Crystal Palace, Bournemouth 1

Tabellkilde: Sky Sports