Statistikken sier United

40 år siden Newcastle sist vant på Old Trafford.Les også: Preview: Tid for ungguttene | Newcastle-fansen: Dere vinner komfortabelt

Siden 2-0-seieren i ligamøtet den 12. februar 1972, har strekkodene fra nordøst forsøkt seg ytterligere 29 ganger på adressen i Sir Matt Busby Way. Det har resultert i 21 nederlag og åtte uavgjorte.

Bare én av disse kampene har handlet om Ligacup, men selv om det etter hvert er 36 år siden 4. rundeoppgjøret på Old Trafford, huskes den sene oktoberkvelden i 1976 fortsatt av alle som var heldige nok til å være tilstede (med et visst forbehold for Newcastle-fans).

Anført av en glitrende Gordon Hill valset rødtrøyene opp med gjestene. Hill selv tegnet seg på scoringslisten tre ganger, og fikk følge av Stewart Houston, Steve Coppell og Stuart Pearson, som fant veien til nettmaskene én gang hver.Til slutt dokumenterte tavlen på Scoreboard End at United var klare for 5. runde etter en knusende 7-2-seier.

Uniteds lag den gangen var som følger:

Alex Stepney; Jimmy Nicholl, Brian Greenhoff, Stewart Houston, Arthur Albiston; Steve Coppel, Gerry Daly, Sammy McIlroy, Gordon Hill; Lou Macari og Stuart Pearson (Chris McGrath).

Newcastle-revansje

Det skulle gå nesten på dagen 18 år før Newcastle fikk sjansen til å ta igjen etter det knusende nederlaget.Et purungt United-mannskap som blant andre besto av en 19-åringene David Beckham, Gary Neville og Nicky Butt, samt en 20 år gammel Paul Scholes, ble da også for lett mot Kevin Keegans høytflygende skjærer.

Riktignok holdt ungdommen stand både lenge og vel, og så til og med ut til å være i stand til å kunne fremtvinge omkamp. Men hjemmelagets rutine ble til syvende og sist for mye. Philip Albert og Paul Kitson overlistet keeper Gary Walsh med hver sin scoring i sluttminuttene, og sørget for at United – den tapende finalisten fra sesongen forut – ikke ble å finne i potten under trekningen til 4. runde.

Uniteds lag:

Gary Walsh; Gary Neville, Steve Bruce, Gary Pallister, Denis Irwin (Lee Sharpe – Graeme Tomlinson); David Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt, Simon Davies, Keith Gillespie; Brian McClair.