Martial ut med skade da Sevilla raknet mot Real Madrid

Flere av våre utlånte har vært i aksjon denne helgen. Det har gått bedre for enkelte enn for andre.

Sevilla 2-3 Real Madrid

Anthony Martial har ikke slått ut i full blomst på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán hittil og det gjorde franskmannen heller ikke da Sevilla tok imot de suverene ligalederne i Real Madrid.

Angriperen spilte riktignok fra start for et Sevilla-lag som ledet 2-0 midtveis gjennom den første omgangen, men Martial var ikke involvert i verken målet til Ivan Rakitic eller Erik Lamela.

I stedet ble det en trist slutt på omgangen for Martial, som med fem minutter igjen til pause ble hakket ned av Eduardo Camavinga. Den unge midtbanespilleren hadde allerede det gule kortet og var heldig som slapp unna utvisning.

Sevilla FC v Elche CF - La Liga Santander
INGEN BRAKSUKSESS: Anthony Martial står foreløpig med bare ett mål for Sevilla.

Martial pådro seg på sin side en skade i situasjonen, og måtte byttes ut rett etterpå. 26-åringen snakket også på seg et gult kort da han frustrert prøvde å få kampens dommer til å forklare hvorfor Camavinga ikke fikk det gule.

Etter pause raknet det for Sevilla, som tapte kampen etter scoringer fra Rodrygo, Nacho Fernandez og Karim Benzema.

Luton Town 1-0 Nottingham Forest

James Garner og Nottingham Forest dro til Luton med en rekke på ti kamper uten tap, men borte mot opprykkskonkurrent «The Hatters» endte det med tap for Steve Coopers menn.

Kal Naismith satte kampens eneste scoring fra straffemerket mot slutten av den første omgangen. Vertenes Sonny Bradley ble utvist 77 minutter inn i kampen, men det hjelp ikke Forest, som gikk på sitt ellevte ligatap for sesongen.

Garner spilte hele kampen, men fikk ikke med seg annet enn et gult kort.

Nottingham Forest v Bristol City - Sky Bet Championship
MIDTBANETALENT: James Garner har levert en av de mest oppløftende sesongene blant Uniteds utlånte denne sesongen. Fredagens kamp var dog ikke blant hans beste.

Nottingham Post gir Garner en sekser på sin spillerbørs. De fleste av de lagkameratene har også fått samme karakter.

– Var ikke like kald som vanlig med ballen, da «The Hatters» benyttet seg av enhver mulighet til å presse. Leverte dog en bedre andreomgang, skriver lokalavisens Sarah Clapson.

Bournemouth 0-0 Middlesbrough

Ethan Laird har hatt det man på godt norsk vil kalle «a season of two halves». Backen var blant Championships mest lovende unggutter som Swansea-spiller før nyttår, men etter å ha byttet ut Liberty Stadium med Bournemouth og Dean Court har det gått lenge mellom minuttene.

Det skal skader ha deler av skylden for, men Cherries-trener Scott Parker har også uttalt at det handler om mer enn bare skadeproblematikken.

Swansea City v Cardiff City - Sky Bet Championship
BLE SWANSEA-SUKSESS: Men Ethan Laird har slitt med å slå gjennom i Bournemouth.

Fredag fikk unggutten dog tillit fra start for første gang i Bournemouth, da sørkystlaget spilte 0-0 mot Uniteds overmenn i FA-cupen, Middlesbrough.

Laird spilte hele kampen og får også skryt fra trener Parker.

– Jeg synes han gjorde det veldig bra. For å være ærlig så er jeg imponert, sier Parker ifølge Bournemouth Echo.

– Han forsvarte seg bra og han var en trussel offensivt, så jeg er fornøyd på hans vegne. Det er også tilfredsstillende at han klarte seg gjennom 90 minutter, så dette var bra.

Hull 2-1 Cardiff

Sesongen er så godt som over for Hull, som er sikret fra nedrykk på en 19. plass i Championship. Det skyldes dog ikke hjemmeformen til «the Tigers». Før fredagens møte med Cardiff hadde Di’Shon Bernard og kompani tapt seks på rad hjemme.

Den rekken ble til slutt brutt mot de blåkledde fra den walisiske hovedstaden. Allahyar Sayyadmanesh og Lewie Coyle scoret Hulls mål, før Aden Flint reduserte for Cardiff i det 81. minutt.

Da så Hull-trener Shota Arveladze til Bernard, som igjen hadde blitt plassert på benken. Uniteds utlånte forsvarer takket for tilliten med å tette igjen i Hull-forsvaret. Det gir ham en sekser på børsen til Hull Daily Mail.

Reading v Hull City - Sky Bet Championship
MISTET TILLITEN: Di’Shon Bernard var en betrodd mann i Hull i starten av sesongen, men etter Shota Arveladzes ankomst har det gått lenger og lenger mellom minuttene.

Accrington Stanley 0-0 Burton Albion

Det gikk en god stund før Matej Kovar fikk sjansen på utlån til Burton Albion på tredje nivå, men den siste tiden har bydd på flere sjanser for den unge tsjekkeren.

Fredag startet han sin tredje kamp på rad, da Burton møtte Accrington Stanley borte, og for tredje gang på rad holdt han også nullen. «The Brewers» har for øvrig spilt 0-0 i tre strake kamper etter fredagens oppgjør.

Før dette hadde ikke Burton holdt nullen på 21 (!) kamper.

Kamprapporten til Burton Post vitner om en særs solid kamp fra Kovar, som både skal ha levert noen kvalifiserte redninger, vært herlig offensiv og tidvis også vært et angrepsvåpen med kjappe igangsettinger.

Kovar
SISTESKANSE: Det var bare det å sette Matej Kovar i mål som skulle til for at Burton skulle tette igjen bakover.

Mansfield 2-3 Sutton United

Mansfield Town og Nathan Bishop kunne ha gått langt i å sikre seg playoffplass i League Two da de møtte opprykkskonkurrent Sutton United fredag, men i stedet var det bortelaget som tok alle tre poengene på Field Mill.

Bishop sto som vanlig mellom stengene for Nigel Cloughs menn, men sisteskansen klarte ikke å hindre gjestene i å putte tre mål.

Ifølge oppsummeringen til Mansfield and Ashfield Chad hadde Bishop flere redninger og skal heller ikke ha vært direkte skyld i noen av målene.

Mansfield Town v Port Vale - Sky Bet League Two
GOD SESONG: Mansfield og Nathan Bishop har karret seg opp på en playoffplass etter en solid sesong. Skal de holde seg der bør de ikke slippe inn tre mål for ofte.

Walsall 1-0 Carlisle United

Reece Devine fikk fornyet tillit fra start da Walsall tok imot Carlisle United fredag. Backen fikk 88 minutter på banen da «the Saddlers» tok innersvingen på sine gjester.

Midtbanespiller Jack Earing, med historie fra Bolton-akademiet, scoret kampens eneste mål.

Devine skal blant annet ha stått for en god prestasjon da han dro av to motspillere før han serverte spiss George Miller, som dessverre ikke klarte å sette ballen i målet.

Tottenham Hotspur U23 v Manchester United U23: Premier League 2
TILBAKE PÅ BANEN: Reece Devine får endelig spilletid igjen.

Doncaster Rovers 1-2 Bolton

Doncaster Rovers er skikkelig ille ute i kampen om fornyet kontrakt i League One, og situasjonen ble ikke bedre av fredagens 2-1-tap hjemme mot Bolton.

Det så i alle fall ut til å gå mot poeng da Mipo Odubeko, med 13 minutter igjen å spille, utliknet Bolton-ledelsen Amadou Bakayoko hadde sørget for tidligere i omgangen. Bare minuttet senere sto det dog 2-1, etter mål av Kieran Sadlier.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
KOM INN: Men Ethan Galbraith klarte ikke å inspirere Doncaster til å ta poeng mot Bolton.

Ethan Galbraith fikk 35 minutter på banen, etter å ha kommet inn for tidligere akademikollega Aidan Barlow, men Galbraith fikk ikke med seg mer enn et gult kort.

– Ryddig og god med ballen når han erstatter Barlow på høyresiden, skriver Doncaster Free Press’ Paul Goodwin, som gir Galbraith en sekser på børsen.

Flamengo 3-1 São Paulo

Andreas Pereira spilte de siste tre minuttene av ordinær tid da Flamengo slo São Paulo i den brasilianske eliteserien søndag kveld skandinavisk tid.

Scoringer fra hjemmelagets Gabriel Barbosa, Mauricio Isla og Giorgian De Arrascaeta sørget for at kampen allerede var avgjort da Pereira kom på banen. Jonathan Calleri scoret gjestenes trøstemål.

Pereira skal ikke ha vært involvert i altfor mye etter at han kom inn.

Flamengo har med seieren fått en hittil ålreit start på sesongen, som spilles fra vår til høst. Laget står med fire poeng på to kamper.

Andre:

Det ble tungt for Braga i Europa League-kvarten mot Rangers. Skottene slo sterkt tilbake etter å ha tapt 2-1 i første oppgjør, og med Kemar Roofes scoring i ekstraomgangene var det guttene fra Glasgow som skaffet seg avansement. Det klarte de uten Amad Diallo, som ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Ivorianeren fikk heller ikke spilletid da Rangers slo rival Celtic 2-1 etter ekstraomganger på bortebane i den skotske cupen søndag.

Alavés endte sin fire kamper lange tapsrekke da de slo Rayo Vallecano 1-0 på hjemmebane lørdag. Resultatet betyr at baskerne fortsatt kan håpe på å unngå nedrykk. Facundo Pellistri ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Birmingham gikk fredag på et 4-2-tap hjemme mot Coventry. Det gjorde de uten Tahith Chong og Teden Mengi, som begge er skadet. Sistnevnte har returnert til United for behandling, mens Chong nok er tilbake før sesongslutt.