Wales v Czech Republic - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier

James ble helten for Wales – Van de Beek scoret for Nederland

Daniel James ble den store helten da han avgjorde skjebnekampen mot Tsjekkia. Donny van de Beek kom inn fra benken og scoret for Nederland mot Gibraltar.

VM-drømmen lever videre for Wales takket være United vingens scoring ca ti minutter før full tid.

Gareth Bale fikk ballen ute på venstre kanten og slo et presist innlegg. Inne i feltet steg James til værs og stanget ballen i mål via bakken.

Praktscoring!

Dermed har Wales heng på Tsjekkia i kampen om 2. plassen i gruppe E bak Belgia som vant hele 8-0 (!) mot Hviterussland.

Det var gjestene Tsjekkia som startet best i Cardiff og hadde flere sjanser tidlig i 1. omgang. Gradvis kom Wales bedre med, og særlig Daniel James var et uromoment.

Like før pause ville James og Wales ha straffe da United-vingen kom på et solid dribleraid og gikk i bakken etter en liten dytt av West Hams Tomas Soucek. Wales vil ha straffe, men den ville vært noe billig.

Tidlig etter hvilen ble Tsjekkia redusert til ti mann da Patrik Schick ble sendt i dusjen for å ha plantet albuen i ansiktet på Connor Roberts. Roberts selv måtte også gå av banen med rødt kort noe senere og med ti mann på begge lag stod kampen lenge og vippet.

I det 81. minutt avgjorde Daniel James kampen og United-vingen leverte en bra kamp for Wales, selv om han også bommet på en kjempesjanse like før scoringen.

HELTEN: Daniel James stanget inn vinnermålet mot Tsjekkia og ble gratulert av Gareth Bale og lagkameratene.

Van de Beek på scoringslisten

Donny van de Beek startet på benken for Nederland som måtte smøre seg med tålmodighet mot minuputten Gibraltar, og scoret først like før pause.

Etter hvilen rant det imidlertid inn og Nederland scoret faktisk tre mål på tre minutter da vertene kollapset.

Donny van de Beek kom inn med et snaut kvarter igjen på kampuret og brukte ikke mange minuttene på å finne veien til nettmaskene.

United-spilleren økte Nederlands ledelse til 6-0 med fem minutter igjen før tidligere United-spiller Memphis Depay satte inn sitt andre og Nederlands syvende for kvelden.

PS! Bruno Fernandes måtte stå over på grunn av gule kort da Portugal snudde 0-1 til 3-1 mot Luxembourg.

Vi fulgte de to landskampene direkte:

Wales 1–0 Tsjekkia

SLUTT: Wales tar en uhyre viktig seier mot Tsjekkia takket være scoringen til Daniel James.

90 min: Gigantisk sjanse for Tsjekkia, men avslutningen blokkeres i siste liten.

MÅL: 81 min: JA SÅ SANNELIG KAN HAN DET!!!! Et nydelig innlegg fra Gareth Bale blir møtt med en enda bedre heading fra Daniel James. Fantastisk heading av United-vingen som stanger inn en særdeles viktig scoring for hjemmelaget.

79 min: Oi oi oi. Hvilken mulighet for James. Runder keeper, men får ikke klem på avslutningen som går utenfor. En eventyrlig mulighet for United-vingen. Nå har Wales hastverk. Kan James redde Wales?

77 min: Lagene er fremdeles like langt hva resultat angår, og nå er det også ti mot ti. Connor Roberts får rødt kort for vertene.

70 min: Belgia rundspiller og rundjuler Hviterussland. Leder nå 6-0 og er trolig ustoppelige i gruppe E. Wales trenger tre poeng for å kunne kjempe om 2. plassen.

62 min: Provod er på farten igjen og går i bakken etter en duell mot James Lawrence. Dommeren vinker spillet videre mens det ropes høylydt på straffe blant Tsjekkias spillere. Reprisen viser imidlertid at Lukas Provod selv konstruerer situasjonen og dommeren treffer med nok en viktig avgjørelse.

57 min: Oi oi oi, her lever Wales farlig!. Tsjekkia med en gigantisk sjanse. Lukas Provod runder faktisk keeper Danny Ward og har åpent mål, men James Lawrence setter inn en livreddende sklitakling og rydder unna. Strålende inngripen av Lawrence.

48 min: Noe av det første som skjer etter hvilen er at Tsjekkia reduseres til ti mann. Patrik Schick får direkte rødt kort etter en blanding av en albue og et slag mot Connor Roberts. Dommer Ovidiu Hategan er ikke i tvil og reprisen viser at kamplederen har helt rett.

2. omgang er i gang.

Pause

44 min: Daniel James kommer på et solid dribleraid og går i bakken etter en liten dytt av West Hams Tomas Soucek. Wales vil ha straffe, men den ville vært noe billig.

30 min: Daniel James kunne fått en brukbar mulighet for vertene, men United-vingen er litt for hissig på grøten og løper i offside.

23 min: Halve 1. omgang er passert. Wales noe bedre med nå og James har hatt et par brukbare forseringer, men hjemmelaget sliter med å skape sjanser

10 min: Tsjekkia har åpnet klart best i Cardiff. Har en ballbesittelse på over 71 prosent og gjestene har skapt tre gode sjanser allerede. Vi har sett lite til Daniel James så langt.

Daniel James starter den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia på topp sammen med Gareth Bale. Dylan Levitt, som er på lån fra UNited til den kroatiske klubben Istra 1961 starter kampen på benken.

Gibraltar 0-7 Nederland

SLUTT

MÅL: 88 min: Memphis Depay øker til 7-0 for Nederland. Snakk om vårlødning for Nederland etter hvilen…

MÅL: 85 min: Og der kopierer Donny van de Beek sin lagkamerat Daniel James. Øker Nederlands ledelse til 6-0. Forhåpentligvis en solid vitamininnsprøytning for Van de Beek. Skjønt…6-0 mot Gibraltar er vel omtrent som forventet. Men mål er mål, artig for Van de Beek.

77 min: Og der kommer Donny van de Beek inn. United-spilleren erstatter Georginio Wijnaldum og får det siste snaue kvarteret.

70 min: Det eneste spørsmålet for United-fansen nå er om vi får se Donny van de Beek i aksjon i kveld. Det begynner å haste.

MÅL: 64 min: Nå scorer Nederland raskere enn vi rekker å oppdatere. Donyell Malen øker Nederlands ledelse til 5-0. Tre scoringer på tre minutter der altså…

MÅL: 62 min: Lille Gibraltar holdt lenge unna mot Nederland, men nå renner det inn. Georginio Wijnaldum øker til 4-0 for gjestene.

MÅL: 61 min: Memphis Depay øker til 3-0 for Nederland.

MÅL: 55 min: Nederland øker til 2-0 borte mot Gibraltar. Luuk De Jong besørger scoringen.

Pause

MÅL: 42 min: Så sitter den endelig for Nederland. Steven Berghuis sender oransjetrøyene i føringen like før pause.

35 min: Nederland sliter med å få hull på byllen mot miniputtnasjonen Gibraltar. Fremdeles målløst og nå har Norge scoret. Det legger ekstra press på Nederland.

Det er lenge mellom hver gang Donny van de Beek starter en kamp for Manchester United. Kveldens landskamp mot Gibraltar kunne vært en ypperlig anledning for midtbanespilleren til å få verdifull kamptrening, men Van de Beek starter oppgjøret mot Gibraltar på benken.

Her kan du se alle tidligere resultater fra ukas landskamper med United-spillere.