– Spørsmålet er om Timber må gå til Premier League nå

Louis van Gaal sier det han mener, og de siste årene har det stort sett ført til en eller annen negativ United-overskrift når han blir spurt om klubben.

Etter tirsdagens nederlandske pressekonferanse skjedde det igjen, på direkte spørsmål om Jurriën Timber som nå er sterkt koblet til United.

– En spiller med hans kvaliteter kan spille i Premier League. Det er ikke problemet. Spørsmålet er om han må ta dette steget nå, begynte Van Gaal.

– Ville det vært en risiko å gå til United hvis han ikke fikk spille der?

– I så fall er det ikke så smart å eventuelt gå til United, synes jeg. Han må spille, sa Van Gaal på pressekonferansen.

Van Gaal fikk også spørsmål om Erik ten Hags nye managerjobb. Det er bare noen uker siden Van Gaal advarte Ten Hag mot å gå til United, som han kalte en kommersiell klubb.

Nå har imidlertid pipa fått en litt annen lyd.

– Jeg har snakket med Ten Hag, men det er jo nå et nytt lederskap i United. Det var Ed Woodward, men nå er det Richard Arnold.  Det kan gjøre hele forskjellen. Vi får vente å se. Han reiser også til United med stor selvtillit så hvem er jeg egentlig da til å si noe om dette.

Ten Hag selv svarte for noen uker siden også selv på Van Gaals «kommersiell klubb-uttalelse.

– Jeg hørte om det, men gjør mine egne vurderinger her. Jeg er også overbevist om at så ikke er tilfelle. Jeg snakket med direktørene om dette, og fotball er nummer én, nummer to og nummer tre i United.

– Samtidig er alle klubber nå kommersielle. Alle klubber trenger inntekter for å være på toppen, men fotball er likevel nummer én, to og tre i klubben.

Van Gaals Nederland, med Timber og også Frenkie de Jong, møter Wales borte i Nations League onsdag kveld.