thorisdottir070722b

Thorisdottir & co vant enkelt

Norge 4-1 (3-0) Nord-Irland

Det var aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende opp da Norge møtte Nord-Irland på St. Mary’s i Norges første kamp i EM-gruppespillet. Spørsmålet var hvor mye Norge ville vinne med, og svaret var 4-1.

Julie Blakstad, Frida Maanum, Caroline Graham Hansen (straffespark) og Guro Reiten scoret målene for Norge, mens veteranen Julie Nelson reduserte for nordirene.

Maria Thorisdottir spilte hele kampen for Norge, og hun vil nok være misfornøyd med at hun ga bort hjørnesparket før Nord-Irlands reduseringsmål (hun skal uansett definitivt ikke ha hele skylden, for medspillere markerte for dårlig på selve hjørnesparket), men ellers var hun stort sett ganske solid i det norske forsvaret.

Vilde Bøe Risa hadde et OK innhopp etter at hun kom inn i det 65. minutt, men samtidig var det kanskje ikke godt nok til å spille seg inn i startelleveren før England-kampen kommende mandag.

Siden England vant 1-0 mot Østerrike i gruppas andre kamp, så er det Norge som topper gruppa etter den første runden med kamper. England og Norge er favoritter til å gå videre, selv om Østerrike nok er lystne på å få til en overraskelse i denne EM-gruppa.

thorisdottir070722
VANT: Maria Thorisdottir og Norge (her fra en annen situasjon enn baklengsmålet).